Ga naar hoofdinhoud

Groepje jonge bullen houdt gemoederen bezig.

In India is een vrijgezellenkudde bestaande uit drie wilde jonge bullen recentelijk afgedwaald naar de bewoonde wereld. Bosbeambten van het Wildlife Departement die de bewegingen van de olifanten in de gaten houden, constateerden dat de drie olifanten zijn afgedwaald naar een terrein in de buurt van het Fortune Ritz Hotel nabij de plaats Shilparamam. Ze bevinden zich momenteel in de plaats Durgasamudram en trekken richting de plaats Mungilipattu.
Een vrijgezellenkudde wordt gevormd door puberende jonge mannelijke olifanten, die hun moeder en kudde hebben verlaten en zelfstandig moeten leren leven. De drie jonge bullen verlieten bijna een maand geleden hun natuurlijk leefgebied in het Koundinya Wildlife Sanctuary, een natuurreservaat dat is gelegen aan de grens met Karnataka. Sindsdien hebben ze eerst rondgezworven in de wijk Chittoor. Daarna zijn de drie bullen, volgens de bosbeambten, door de bosgebieden Puttur, Srikalahasti, Karvetinagaram en Renigunta getrokken. Opvallend is dat ze helemaal geen schade hebben aangericht aan gewassen of mensenlevens in gevaar hebben gebracht!
Na bijna 20-25 dagen in de bosgebieden van Srikalahasti en Karvetinagaram te hebben rondgetrokken, namen de drie bullen onlangs een route in de richting van hun oorspronkelijk leefgebied in het Koundinya Wildlife Sanctuary. Ook al lijken de olifanten op de terugweg te zijn, de dieren komen onderweg gevaarlijk dicht bij menselijke bewoning.
De reden waarom de olifanten het natuurreservaat verlieten is omdat de populatie olifanten in Koundinya Wildlife Sanctuary de afgelopen jaren is toegenomen, terwijl hun natuurlijk leefgebied door toedoen van de mens juist steeds kleiner wordt. Daardoor nemen ook de conflicten om voedsel en water tussen de dikhuiden toe. De toenemende menselijke invloed in het natuurreservaat, zoals ontbossing, om plaats te maken voor landbouw, het aanleggen van wegen en stroomkabels, hebben er mogelijk ook toe geleid dat de olifanten in hun zoektocht naar voedsel, water en voldoende leefruimte, uit hun oorspronkelijke leefgebied zijn getrokken.
Aangezien hun meest recente route suggereert dat de drie bullen naar het zuiden trekken, richting het het Koundinya Wildlife Sanctuary, lijkt het erop dat ze besloten hebben om huiswaarts te keren om zich te herenigen met hun kuddes.
Back To Top