Ga naar hoofdinhoud

Herkenning

Wilde bul herkent na twaalf jaar de dierenarts die zijn leven heeft gered.

Onlangs patrouilleerde Dr. Pattarapol in de bossen van Rayong in het oosten van Thailand, waar een kleine populatie wilde olifanten leeft, toen hij ineens het kenmerkende unieke geluid herkende van de wilde bul Plai Thang. De dierenarts heeft twaalf jaar geleden het leven van de toen ernstig zieke bul gered.
Dr. Pattarapol is er van overtuigd dat de nu 31-jarige Plai Thang hem ook herkende omdat de bul spontaan zijn slurf uitstak om hem vriendelijk te begroeten. Deze bijzondere ontmoeting laat zien dat olifanten nooit iets vergeten! Het hartverwarmende weerzien is op camera vastgelegd.

In 2009 werd de ernstig zieke bul Plai Thang door rangers van het Wildlife Departement aangetroffen in de bossen in Rayong, in het oosten van Thailand. Dr. Pattarapol werd vervolgens ingeschakeld om de olifant, die in levensgevaar verkeerde, te behandelen. De ernstig verzwakte Plai Thang reageerde in eerste instantie agressief op de aanwezigheid van de mensen die hem wilde helpen. De bul leed aan een mogelijk fatale parasitaire aandoening die ook wel slaapziekte wordt genoemd. Hij kampte met koorts, verlies van eetlust en zwellingen in zijn gezicht, nek en maag. Bovendien leed Plai Thang ook aan ontstoken ogen, stijve benen en rug en had hij bloedarmoede. Het kwetsbare dier is toen naar de provincie Lampang gebracht om daar te worden behandeld door Dr. Pattarapol en medewerkers van het Wildlife Departement. Het herstelproces van de bul verliep langzaam en het duurde lang voordat hij volledig was genezen. Zijn agressie naar zijn behandelaars verdween gaandeweg omdat de bul begreep dat hij werd geholpen. Dankzij een maandenlang intensief, medisch behandelingstraject bij het Wildlife Departement kwam de bul er weer bovenop. Nadat Plai Thang volledig was hersteld is hij weer vrijgelaten in het natuurgebied op dezelfde plek waar hij was aangetroffen.
Dr. Pattarapol hoopt dat zijn verhaal anderen aanmoedigt om het werk dat mensen met olifanten doen, om deze bijzondere dieren te beschermen, meer te waarderen.
©ViralPress
Back To Top