skip to Main Content

Hi-tech systeem moet olifanten tegen treinverkeer beschermen

Een van de doodsoorzaken van een toenemend aantal wilde olifanten in India, zijn ongevallen op het spoor. Tussen 2001 en 2020 zijn 186 olifanten ernstig gewond geraakt en gedood na aanrijdingen met een trein. Er zijn nog maar ongeveer 40.000-45.000 dikhuiden over in Azië, waarvan er ongeveer 27.000 in India leven. De populatie neemt snel af. De spoorwegtrajecten lopen dwars door het natuurlijk leefgebied van de wilde olifanten. Daardoor zijn de dieren genoodzaakt om over het spoor te lopen waneer ze naar een ander deel van hun leefgebied migreren. Sinds 2017 zijn er op trajecten in het noordoosten en langs de sporen tussen de plaatsen Haridwar en Dehradun luidsprekers geïnstalleerd die het ‘zoemende’ geluid van bijen afspelen. Olifanten zijn bang voor bijen, daarom weerhoudt dat de dieren ervan om op het spoor te dwalen en daarmee worden ongelukken voorkomen.

Om ervoor te zorgen dat er geen slachtoffers meer zullen vallen onder wilde olifanten en om de dieren te beschermen tegen te snel rijdende treinen, zullen functionarissen van het Departement van Bosbeheer in de plaats Coimbatore binnenkort zes hi-tech bewakingscamera’s installeren op het traject van twee spoorlijnen bij Solakkarai in het bosgebied van Madukkarai. Dit is een van de vele maatregelen die het Departement van Bosbeheer moet nemen om het aantal dodelijke treinslachtoffers onder olifanten in deze regio terug te dringen.

Kort na het zoveelste tragische incident op 26 november, waarbij drie wilde olifanten om het leven kwamen nadat de dieren door een trein waren geraakt, is er een aanvraag ingediend voor subsidie voor de bekostiging van het hi-tech camerasysteem, bij de betreffende overheidsinstantie in de plaats Chennai. Een console kamer voor ‘realtime monitoring’ zal worden opgezet bij de Solakkarai-controlepost. De bewegingen van de wilde olifanten kunnen worden gevolgd via een andere controlekamer op het hoofdkantoor van Coimbatore.

Zodra de torencamera bewegingen van olifanten in de buurt van het spoor detecteert wordt er direct een waarschuwingssignaal verzonden naar de controlekamer, het spoorwegpersoneel en het personeel op het Departement van Bosbeheer, én wordt de machinist gevraagd de trein te vertragen. Vervolgens zal een speciaal volgteam de olifanten van het spoor verjagen voordat de trein passeert. De camera’s zullen worden geïnstalleerd op de meest kwetsbare en potentiële bedreigingsgebieden, waar veel ongelukken hebben plaatsgevonden. Het Department van Bosbeheer deed een op satellietbeelden gebaseerde landschapsanalyse van beide spoorlijnen bij Solakkarai. Op basis daarvan zijn de montagelocaties van de bewakingscamera’s geselecteerd. Daarnaast zullen er snelheidsmeters worden geïnstalleerd. Als een trein de snelheidslimiet overschrijdt, wordt de consolekamer gesignaleerd en worden er instructies gegeven aan de spoorwegen om de machinist te sommeren om snelheid te minderen. Of deze camera’s en de snelheidsmeters daadwerkelijk een positieve bijdrage zullen leveren aan het terugdringen van het aantal ongevallen met olifanten op het spoor zal op termijn moeten blijken.

(Inter-)nationale beschermingsorganisaties pleiten al jaren bij de minister van Verkeer en Waterstaat en andere overheidsinstanties in India, voor de aanleg van meer beschermende maatregelen zoals bijvoorbeeld de aanleg van meer corridors. Met meer corridors hoeven olifanten door heel India niet meer over het spoor, dat dwars door hun natuurlijke leefgebieden loopt, te dwalen maar kunnen de dieren veilig onder het spoor door hun weg vervolgen.

Back To Top