Ga naar hoofdinhoud

Mosi en Rufunsa hebben de grote stap gemaakt

De weesolifanten Mosi en Rufunsa uit het olifantjesweeshuis hebben de laatste stap in het rehabilitatieproces gezet. Zij hebben zich aangesloten bij de kudde van Chamilandu en haar zoon Mutaanzi David (MD).

Mosi is dol op de kleine MD en beschouwt hem en zijn moeder als zijn naaste familie. Na zijn redding heeft Chamilandu ervoor gezorgd dat Rufunsa herstelde van zijn trauma en het verlies van zijn moeder kon verwerken. Ook de jaren daarna bleven zij een bijzondere band houden. Nadat Chamilandu de grote stap naar een zelfstandig leven in het wild had gezet, brachten Rufunsa en Mosi, zonder begeleiding van de verzorgers, overdag het grootste deel van de dag door in de natuur bij het groepje van Chamilandu. Vervolgens bleven zij steeds vaker ook de nachten weg en uiteindelijk hebben Mosi en Rufunsa zich volledig bij het groepje van Chamilandu aangesloten.

Dankzij het harde werk van het team van Game Rangers International is het gelukt om de weesolifantjes gezond en sterk te laten opgroeien en te begeleiden naar een zelfstandig leven. Zonder financiële steun is de verzorging en rehabilitatie van de weesolifantjes onmogelijk en kan dit belangrijke werk niet gedaan worden.

Het is spannend en tegelijk bemoedigend om te zien hoe de eens getraumatiseerde babyolifantjes opgroeien tot volwassen olifanten en vol vertrouwen deze belangrijke stappen terug in het wild hebben gezet.

Mede door de steun van peetouders hebben Rufunsa en Mosi hun uiteindelijke bestemming bereikt; een vrij leven in de natuur samen met de in het wild levende olifanten. Heel hartelijk bedankt voor deze onmisbare steun!

Back To Top