skip to Main Content

Seniorwees Naipoki keert terug naar de opvang

Eind augustus werden de verzorgers van de opvanglocatie in Voi wakker en troffen ze seniorwees Naipoki aan die buiten de opvang stond te wachten. Dit was een welkome verrassing, aangezien ze al ruim anderhalf jaar in het wild leeft en deel uitmaakt van de kudde seniorwezen onder leiding van Edie en Mweya. Dat Naipoki alleen naar de opvang was gekomen, zonder het gezelschap van haar kudde was uitzonderlijk. Het werd echter al snel duidelijk dat Naipoki naar de opvang was gekomen omdat ze hulp nodig had. Naipoki had een wond op haar romp. Gelukkig bleek de wond slechts oppervlakkig te zijn maar was toch voldoende geïnfecteerd om enig ongemak te veroorzaken. De verzorgers schakelden onmiddellijk de hulp in van de ‘SWT/KWS Tsavo Mobile Vet Unit’onder leiding van Dr. Poghon.

 

Dr. Poghon kon probleemloos naar Naipoki toelopen en haar te verdoven voordat hij met de medische behandeling begon. De andere weesolifanten stonden erbij, nieuwsgierig maar niet van streek. Ze waren zich ervan bewust dat hun vriendin de hulp kreeg die noodzakelijk was. Nadat de behandeling was voltooid, was Naipoki snel weer op de been, maar ze leek totaal geen haast te hebben om terug te keren naar de seniorwezen in de natuur. Integendeel, ze was juist heel blij dat ze was herenigd met haar vrienden in de opvang. Sindsdien brengt Naipoki als vanouds elke nacht door in de opvang alsof ze nooit is weg geweest. Ze geniet duidelijk van haar verblijf in de opvang na een lange trektocht om er te komen. Het lijkt erop dat Naipoki in haar eentje meer dan 80 kilometer heeft afgelegd om terug te keren naar de opvang, aangezien de Kenya Wildlife Service de kudde van Edie en Mweya op deze afstand heeft getraceerd.
Zelfs lang nadat de weesolifanten de stap naar een zelfstandig leven hebben gezet, weten de wezen, en zelfs hun wilde vrienden, dat ze in nood altijd naar de opvang terug kunnen komen.
Back To Top