skip to Main Content

Een tweeling

“Op Sri Lanka is voor het eerst een tweeling baby-olifantjes geboren in Minneriya National Park.”, zei Dr. Tharaka Prasad, directeur Gezondheid bij het Department of Wildlife Conservation (DWC). De baby-olifantjes dronken bij dezelfde moeder. Volgens verschillende deskundigen is de kans dat een olifant een tweeling baart zeldzaam.
Volgens Dr. Tharaka Prasad zijn de babyolifantjes nu ongeveer drie tot vier weken oud. Rangers gaan DNA-tests op de mest uitvoeren om te bevestigen dat het inderdaad om een tweeling gaat. Als de resultaten overeenkomen, is het de eerste keer op Sri Lanka dat een tweeling naast hun moeder is waargenomen. Een paar jaar geleden werd een soortgelijke identificatie gedaan in Udawalawe, maar dat bleek toen echter geen tweeling te zijn.
Dr. Sumith Pilapitiya, voormalig DWC-directeurgeneraal, vertelde dat dit de eerste keer is dat Sri Lanka de geboorte van twee olifantenbaby’s is waargenomen.“We hebben de afgelopen dagen een groep olifanten geobserveerd en gisteren hebben we door deze observaties kunnen bevestigen dat er een tweeling is geboren uit een volwassen vrouwtje. Dit is de eerste keer dat dit in het land is gebeurd”, zei Dr. Sumith Pilapitiya. Hij zei dat de autoriteiten alle maatregelen hebben genomen om de tweeling-babyolifanten en hun moeder te beschermen.
Bron: AFP News.

 

Back To Top