Ga naar hoofdinhoud

Weesolifantje Chikumbi gered

Onlangs hebben we het babyweesolifantje Chikumbi in ons peetouderprogramma opgenomen. Chikumbi was pas 4 maanden oud toen ze alleen dwalend tussen een groep bullen werd gevonden. Aan haar slechte conditie was te zien dat ze al enkele dagen eerder haar moeder had verloren. De eerste maanden na haar redding had Chikumbi last van posttraumatisch stress. Ze was erg in zichzelf gekeerd. De verzorgers hielpen Chikumbi met de verwerking van haar trauma door haar veel liefdevolle aandacht te geven. Ze stelden haar constant gerust, praatten veel tegen haar en ze lieten Chikumbi op hun handen sabbelen. Tegenwoordig benadert Chikumbi de verzorgers uit zichzelf als ze behoefte heeft aan troost of knuffels.
Chikumbi was na haar komst in het weeshuis het jongste olifantje van de weeskudde op dat moment. Na een trage start voelt ze zich nu helemaal thuis bij de andere weesolifantjes. Ze is speels en heeft een sterke band opgebouwd met Daliso en Wamwayi met wie ze het grootste deel van de tijd doorbrengt.
Zij heeft momenteel nauwelijks peetouders. Het zou geweldig zijn als je zou besluiten om peetouder van dit kleine babyolifantje te worden. Peetouders zorgen ervoor dat een weesolifantje de verzorging en begeleiding krijgt die het nodig heeft om groot en zelfstandig te worden en te kunnen terugkeren naar de vrije natuur.
Klik hier om Chikumbi een nieuwe toekomst te geven en word peetouder.
De peetouderbijdrage bedraagt € 6,50 per maand. Als peetouder van een weesolifantje in Zambia ontvang je:
– een persoonlijk peetoudercertificaat
– de foto van Chikumbi
– het reddingsverhaal
– 4x per jaar de Nieuwsbrief met informatie over Chikumbi
– 4x per jaar digitaal ons tijdschrift ‘de Olifant’
– jaarlijks een nieuwe foto van Chikumbi
– 15% korting op bijna alles in de webwinkel
Back To Top