Ga naar hoofdinhoud

Womens Day: Dit zijn de vrouwen achter onze beschermingsprojecten

Omdat het Internationale Vrouwendag is, staan wij vandaag even stil bij vrouwen die zich dag in, dag uit, inzetten of ingezet hebben voor de bescherming van olifanten.
 
Saengduean ‘Lek’ Chailert, van Elephant Nature Park, in Thailand:
Saengduean Chailert, ook wel bekend als ‘Lek’, werd in 1961 in Thailand geboren. In ruil voor het redden van het leven van een jonge man kreeg haar grootvader, die toen een sjamaan was, een olifant genaamd Thong Kham. De band die tussen Lek en Thong Kham ontstond leidde tot een liefde en respect voor olifanten die de loop van haar leven heeft bepaald. Lek redt olifanten en andere dieren van een vreselijk bestaan en geeft ze een vrij leven in haar park. Lees haar verhaal hier verder.
 
Rachael Murton, van Game Rangers International, in Zambia:
Rachael Murton heeft een achtergrond in biologie en heeft met een breed scala aan diersoorten en omgevingen gewerkt door middel van onderzoek, rehabilitatie en onderwijs in Australië, Alaska en Zuidoost-Azië. Sinds 2008 werkt ze bij Game Rangers International in Zambia en hielp bij de oprichting van het Elephant Orphanage Project. Lees haar verhaal hier verder.
 
Daphne en Angela Sheldrick, van Sheldrick Wildlife Trust, in Kenia:
Meer dan 25 jaar woonde en werkte de in Kenia geboren Daphne Sheldrick samen met haar man David in Tsavo National Park, gedurende deze tijd hebben ze veel wilde dieren grootbracht en met succes rehabiliteerd. Daphne’s betrokkenheid bij dieren in het wild omvatte een leven lang met olifanten in het bijzonder. Daphne’s dochter Angela werkte twintig jaar samen met haar moeder aan het leiden van de Trust, en sinds Daphne’s overlijden in 2018 zet ze de missie voort. Lees hun verhaal hier verder.

Dinusha De Silva, van ETH Medical Centre, op Sri Lanka:
Op 26 oktober 2016 werd het ‘Elephant Transit Home Medical Centre’ op Sri Lanka geopend, omdat weesolifantjes op Sri Lanka dikwijls in een levensbedreigende situatie of met een gecompliceerde aandoening worden gevonden. Het was van groot belang dat er een medisch centrum zou komen om deze babyolifantjes direct medische hulp te kunnen geven. Dinusha De Silva is de eerste dierenarts die werkzaam is in het Medical Centre, waar zij zowel weesolifantjes als andere wilde dieren behandeld. Lees haar verhaal hier verder.

Back To Top