Ga naar hoofdinhoud

Zien: Documentaire Elephant Mother

Deze documentaire wil je niet missen: Elephant Mother. De documentaire was donderdag 1 september op NPO2 uitgezonden. Heb je deze gemist en wil je de documentaire alsnog zien? Dat is mogelijk! Via NPO start kun je de documentaire hier bekijken.  (Kijk je via de computer? Dan raden we aan om de webbrowser Chrome te gebruiken)
Lek Chailert heeft een missie: zoveel mogelijk olifanten redden in Thailand. Ze bevrijdt olifanten uit de toeristen industrie en illegale houtkap, die in afschuwelijke omstandigheden in gevangenschap leven en brengt ze naar Elephant Nature Park in Chiang-Mai.
Terwijl ze wereldwijd geroemd wordt door natuur- en dierenorganisaties, wordt het haar in Thailand des te moeilijker gemaakt. Totdat in 2020 wereldwijd COVID-19 uitbreekt en de rollen zich omdraaien. Bezoekers blijven weg en de toeristenindustrie in Thailand valt stil. De oude vijanden die Lek en haar kamp eerder saboteerden, kloppen nu noodgedwongen bij haar aan. Lek ziet haar kans schoon en schiet te hulp.
In Elephant Nature Park worden de olifanten verzorgd en begeleid in de verwerking van hun traumatische verleden. Ze krijgen een zo vrij mogelijk leven. Momenteel leven er meer dan 100 olifanten in Elephant Nature Park.
Het is geweldig om te zien hoe Lek het grote verschil voor deze olifanten heeft gemaakt.
Wist je dat jij Lek en de olifanten in ENP kunt helpen door peetouder of Beschermer te worden? Lees meer op onze website over:
Back To Top