skip to Main Content

Wat kun je verwachten?

Leuk dat je geïnteresseerd bent; we luiden het eerste officiële jaar in van de Olifant Verzameldagen! Bij de Olifant Verzameldagen staat het verzamelen van olifantenbeeldjes uit andere collecties centraal, maar ook het peetouderprogramma van weesolifantjes wat wij aanbieden. Vrienden van de Olifant is al enige tijd bezig met het opzetten van een educatief kennis- en informatiecentrum waarbij een gedeelte zal worden ingericht als museum van olifantenbeeldjes en -kunstwerken. In de opslag staan duizenden olifantenbeeldjes die niet in aanmerking komen om in de kunstcollectie opgenomen te worden. Maar wel geschikt zijn om thuis bij een verzamelaar een nieuw plekje te krijgen. Er zijn veel mensen die olifantenbeeldjes verzamelen en hun collectie graag zouden willen uitbreiden. Bij de Olifant Verzameldagen kun je olifantenbeeldjes van klein naar groot en van allerlei soorten materialen verwachten. Naast de olifantenbeeldjes zijn er o.a. reproducties,  olifantentafeltjes en andere olifanten-gerichte producten. Al staat het verzamelen van olifantenbeeldjes het weekend centraal, we geven ook graag meer informatie over onze beschermingsprojecten. Heb je een vraag of ben je al een lange tijd geïnteresseerd in het adopteren van een olifantje? Je kunt jouw vragen persoonlijk an ons stellen of als peetouder aanmelden.

De opbrengst van de beeldjes gaat naar de weesolifantjes. Tijdens jouw bezoek kun je een lekker welkomstdrankje verwachten. Tegen een kleine vergoeding kun je drinken halen in onze keuken. Houd er rekening mee dat de Olifant Verzameldagen kleinschalig zijn opgezet, maar zoveel olifantenbeeldjes bij elkaar zal je niet snel eerder hebben gezien!

Bezoekdata

Wanneer: 1 en 2 oktober 2022.
Tijd: 11.00 – 16.00 uur.
Locatie: Vrienden van de Olifant, Binnenweg 4, 2132 CT Hoofddorp.

Entree en locatie

Om de Olifant Verzameldagen te bezoeken hoef je geen kaartje te kopen, de entree is gratis. Er is een parkeerterrein voor en naast de locatie aanwezig.
Kom je met de trein of bus? Vanaf station Hoofddorp rijdt bus 169 naar de Nieuweweg, vandaar is het ongeveer 5 minuten lopen naar de locatie. Kijk voor actuele reistijden op 9292.nl.

Heb jij een vraag over de Olifant Verzameldagen?

Vul dan hieronder jouw vraag in.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Back To Top