Content voor Ingelogde Gebruikers

Belangrijk:  Voor de verzorging van een weesolifantje heeft elk olifantje meer dan één peetouder nodig, dit komt omdat de verzorging van een weesolifantje maandelijks tussen de € 450,- en € 750,- bedraagt. Jouw maandelijks bijdrage is € 6,50. Met elkaar maak je de verzorging mogelijk.  Lees meer 

Het verhaal van Divina

Divina was slechts 3 weken oud toen ze door vissers werd aangetroffen in hun netten. Divina werd naar het ETH Medical Centre gebracht, waar ze intensieve verzorging kreeg. Ze sloot vriendschap met een ander olifantje. Helaas overleed dat olifantje en had Divina een enorm verlies te verwerken. Enkele dagen na deze tragische gebeurtenis werd er opnieuw een vrouwelijk babyolifantje naar het Medical Centre gebracht. De vriendschap met het nieuwe olifantje heeft Divina geholpen om haar verdriet een plekje te geven. In de daaropvolgende maanden ontwikkelde Divina zich tot een gezond en schattig babyolifantje. Op 30 september 2022 is Divina samen met haar vriendinnetje Nikini naar het weeshuis gebracht. De foto’s in het onderstaande fotoalbum van Divina zijn in ETH Medical Centre genomen.

Uitspraak naam:

Geslacht:

Geboortedatum:

Reden verweesd:

Vindplaats:

Die-vie-na

Vrouwtje

1 november 2021 *

Onbekend

Morawewa

Leeftijd tijdens redding:

Datum van redding ±:

Is in de opvang:

3 weken oud

20 november 2021

Elephant Transit Home

Fotoalbum van Divina

* Waarom hebben sommigen olifantjes wel een exacte geboortedatum en anderen alleen een geboortemaand? Dit zit zo: Wanneer een olifantje gevonden wordt, schat het team hoeveel maanden oud een olifantje is. Vervolgens worden de maanden opgeteld bij de datum waarop het olifantje geworden wordt. Omdat het olifantje in het wild is geboren, is dit dus een schatting en nooit de echte geboortedatum. Sommigen olifantjesweeshuizen kiezen voor deze methode, anderen houden het liever op de geboortemaand.

Wil jij Divina adopteren?

Meld je dan aan via het onderstaande formulier

Scroll naar boven