Content voor Ingelogde Gebruikers

Belangrijk:  Voor de verzorging van een weesolifantje heeft elk olifantje meer dan één peetouder nodig, dit komt omdat de verzorging van een weesolifantje maandelijks tussen de € 450,- en € 750,- bedraagt. Jouw maandelijks bijdrage is € 6,50. Met elkaar maak je de verzorging mogelijk.  Lees meer 

Het verhaal van Jasmine

Dit babyolifantje was slechts 3 maanden toen zij alleen dwalend door dorpelingen werd gevonden. Zij werd eind november 2019 totaal uitgeput naar het ETH Medical Centre gebracht. Ze had kleine wondjes en was door uitdroging enorm verzwakt. De eerste twee weken na haar redding verliepen voorspoedig. Ze reageerde goed op de aangepaste melkvoeding. Maar na twee weken reageerde haar darmpjes heftig en kreeg ze last van ernstige diaree. Ondanks de medicatie en de aanpassingen in de formule hield de diarree aan waardoor het olifantje verzwakte. Een kleine maand later bezocht onze ambassadrice Nicolette Kluijver het ETH Medical Centre en ontmoette het kleine tengere babyolifantje. De ontmoeting was ontroerend. Nicolette heeft het olifantje een naam mogen geven; zij kreeg de naam Jasmine. Jasmine was bevriend met het olifantje Nico die in het voorjaar naar het olifantjesweeshuis werd overgebracht. Helaas was Jasmine toen nog niet sterk genoeg waardoor zij langer in het Medical Centre moest blijven. Na 8 maanden werd ook Jasmine overgebracht naar het olifantjesweeshuis. Op de tweede dag na haar aankomst mocht ze al bij de groep weesolifantjes en was de hereniging met haar vriendje Nico hartverwarmend. Jasmine is liefdevol door de andere weesjes opgevangen en hoofddierenarts Dr. Perera heeft laten weten dat zij het heel goed doet.

Uitspraak naam:

Geslacht:

Geboortedatum:

Reden verweesd:

Vindplaats:

Jes-min

Vrouwtje

Augustus 2019 *

Onbekend

Aralaganwila

Leeftijd tijdens redding:

Datum van redding ±:

Is in de opvang:

3 maanden oud

25 november 2019

Elephant Transit Home

Fotoalbum van Jasmine

* Waarom hebben sommigen olifantjes wel een exacte geboortedatum en anderen alleen een geboortemaand? Dit zit zo: Wanneer een olifantje gevonden wordt, schat het team hoeveel maanden oud een olifantje is. Vervolgens worden de maanden opgeteld bij de datum waarop het olifantje geworden wordt. Omdat het olifantje in het wild is geboren, is dit dus een schatting en nooit de echte geboortedatum. Sommigen olifantjesweeshuizen kiezen voor deze methode, anderen houden het liever op de geboortemaand.

Wil jij Jasmine adopteren?

Meld je dan aan via het onderstaande formulier

Scroll naar boven