skip to Main Content

Vrouwtje, geboren augustus 2019.

Dit babyolifantje was slechts 3 maanden toen zij alleen dwalend door dorpelingen werd gevonden. Zij werd eind november 2019 totaal uitgeput naar het ETH Medical Centre gebracht. Ze had kleine wondjes en was door uitdroging enorm verzwakt. De eerste twee weken na haar redding verliepen voorspoedig. Ze reageerde goed op de aangepaste melkvoeding. Maar na twee weken reageerde haar darmpjes heftig en kreeg ze last van ernstige diaree. Ondanks de medicatie en de aanpassingen in de formule hield de diarree aan waardoor het olifantje verzwakte. Ze werd dag en nacht nauwlettend in de gaten gehouden.

Een kleine maand later bezocht onze ambassadrice Nicolette Kluijver het ETH Medical Centre en ontmoette het kleine tengere babyolifantje. De ontmoeting was ontroerend. Nicolette heeft het olifantje een naam mogen geven; zij kreeg de naam Jasmine.

Ambassadrice Nicolette Kluijver en Jasmine.

Jasmine was bevriend met het olifantje Nico die in het voorjaar naar het olifantjesweeshuis werd overgebracht. Helaas was Jasmine toen nog niet sterk genoeg waardoor zij langer in het Medical Centre moest blijven. Na 8 maanden werd ook Jasmine overgebracht naar het olifantjesweeshuis. Op de tweede dag na haar aankomst mocht ze al bij de groep weesolifantjes en was de hereniging met haar vriendje Nico hartverwarmend. Jasmine is liefdevol door de andere weesjes opgevangen en hoofddierenarts Dr. Perera heeft laten weten dat zij het heel goed doet.

Back To Top