Ga naar hoofdinhoud

Belangrijk:  Voor de verzorging van een weesolifantje heeft elk olifantje meer dan één peetouder nodig, dit komt omdat de verzorging van een weesolifantje maandelijks tussen de € 450,- en € 750,- bedraagt. Jouw maandelijks bijdrage is € 6,50. Met elkaar maak je de verzorging mogelijk.  Lees meer 

Het verhaal van Mali

Mali was slechts een maand oud toen ze doodziek werd aangetroffen bij haar moeder in de wilde natuur van Lunugamwehera. Het was duidelijk dat ze zonder hulp zou sterven. Dr. Perera en zijn team hebben het hartverscheurende besluit moeten nemen om het babyolifantje bij de moeder weg te halen. Zouden ze dit niet hebben gedaan, dan had Mali het zeker niet overleefd! Mali werd naar het Elephant Transit Home gebracht. Uit onderzoeken bleek dat Mali een zeer ernstige worminfectie had, die levensbedreigend is voor zo’n jong olifantje. Bovendien had ze geïnfecteerde wonden op haar buik, veroorzaakt doordat ze met haar buik over de grond had geschuurd om van de hevige jeuk af te komen. De medische behandeling van Mali heeft bijna een jaar geduurd. Nadat dr. Perera haar genezen heeft verklaard is ze geïntroduceerd in de weeskudde. Mali zit vol levenslust en is liefdevol in de kudde opgenomen.

Uitspraak naam:

Geslacht:

Geboortedatum:

Reden verweesd:

Vindplaats:

Mah-lih (geen ‘ie’)

Vrouwtje

Oktober 2021 *

Ziek, niet verweesd

Lunugamwehera

Leeftijd tijdens redding:

Datum van redding ±:

Is in de opvang:

1 maand oud

November 2021

Elephant Transit Home

Fotoalbum van Mali

* Waarom hebben sommigen olifantjes wel een exacte geboortedatum en anderen alleen een geboortemaand? Dit zit zo: Wanneer een olifantje gevonden wordt, schat het team hoeveel maanden oud een olifantje is. Vervolgens worden de maanden opgeteld bij de datum waarop het olifantje geworden wordt. Omdat het olifantje in het wild is geboren, is dit dus een schatting en nooit de echte geboortedatum. Sommigen olifantjesweeshuizen kiezen voor deze methode, anderen houden het liever op de geboortemaand.

Wil jij Mali adopteren?

Meld je dan aan via het onderstaande formulier

Back To Top