Ga naar hoofdinhoud

Belangrijk:  Voor de verzorging van een weesolifantje heeft elk olifantje meer dan één peetouder nodig, dit komt omdat de verzorging van een weesolifantje maandelijks tussen de € 450,- en € 750,- bedraagt. Jouw maandelijks bijdrage is € 6,50. Met elkaar maak je de verzorging mogelijk.  Lees meer 

Het verhaal van Mphamvu

In oktober 2014 werd Mphamvu op 2 jarige leeftijd gered in Kafue National Park slechts 15 km van het weeshuis. De kleine Mphamvu was in een zeer zwakke conditie, hij was ernstig uitgedroogd wat er op wees dat hij al geruime tijd in zijn eentje had rondgezworven. Vanwege zijn zwakke en uitgedroogde conditie kon hij gemakkelijk door rangers van de Zambia Wildlife Authority overgebracht worden naar de Lilayi opvang. In de opvang kreeg Mphamvu snel een infuus tegen zijn ernstige uitdrogingsverschijnselen. Mphamvu reageerde hier gelukkig goed op en al snel kwam zijn krachtige persoonlijkheid naar voren. Ondanks zijn sterke persoonlijkheid was Mphamvu lichamelijk in een levensbedreigende conditie. Zijn immuunsysteem was bijzonder ernstig verzwakt. Daarnaast had hij ook nog een diepe hoofdwond die vol met maden zat. Na 2 weken van slapeloze nachten voor zijn verzorgers die 24 uur per dag aan zijn zijde waakten in de hoop dat Mphamvu het zou redden, ging het stapje voor stapje beter met hem. Het is een wonder dat Mphamvu nog leeft.

Uitspraak naam:

Geslacht:

Geboortedatum:

Reden verweesd:

Vindplaats:

Vam-Voe

Bulletje

Oktober 2012 *

Vermoedelijk Mens – Olifantconflict

15 KM van de Kafue Release Facility vandaan

Leeftijd tijdens redding:

Datum van redding ±:

Is in de opvang:

2 jaar oud

Geen datum bekend; Oktober 2014

Kafue Release Facility

Foto album van Mphamvu

* Waarom hebben sommigen olifantjes wel een exacte geboortedatum en anderen alleen een geboortemaand? Dit zit zo: Wanneer een olifantje gevonden wordt, schat het team hoeveel maanden oud een olifantje is. Vervolgens worden de maanden opgeteld bij de datum waarop het olifantje geworden wordt. Omdat het olifantje in het wild is geboren, is dit dus een schatting en nooit de echte geboortedatum. Sommigen olifantjesweeshuizen kiezen voor deze methode, anderen houden het liever op de geboortemaand.

Wil jij Mphamvu adopteren?

Meld je dan aan via het onderstaande formulier

Back To Top