Ga naar hoofdinhoud

Belangrijk:  Voor de verzorging van een weesolifantje heeft elk olifantje meer dan één peetouder nodig, dit komt omdat de verzorging van een weesolifantje maandelijks tussen de € 450,- en € 750,- bedraagt. Jouw maandelijks bijdrage is € 6,50. Met elkaar maak je de verzorging mogelijk.  Lees meer 

Het verhaal van Naboishu

Naboishu was slechts 18 maanden oud toen zijn moeder overleed. Veel te jong om zonder moedermelk in het wild te overleven. De kudde werd gevolgd, maar ze bleven hoog op een heuvel en de regenachtige omstandigheden belemmerden elke mogelijkheid om de baby te redden. De volgende dag, toen de kudde van de heuvel was afgedaald, kreeg de baby een kalmeringsmiddel toegediend wat een ongecompliceerde redding mogelijk maakte. Toen het reddingsteam bij de babyopvang in Nairobi aankwam was het bulletje nog onder invloed van het kalmeringsmiddel waardoor de verzorgers hem probleemloos uit een fles konden laten drinken. De volgende ochtend was het bulletje strijdlustig en agressief; een teken dat hij een krachtige baby is met een sterke overlevingsdrang. Het kostte Naboishu tien dagen om te kalmeren, te wennen aan zijn nieuwe leefomgeving en om de verzorgers te accepteren. Inmiddels voelt Naboishu zich helemaal thuis in het weeshuis.

Uitspraak naam:

Geslacht:

Geboortedatum:

Reden verweesd:

Vindplaats:

Nah-boh-sjoe

Bulletje

20 oktober 2018 *

Moeder gestorven

Maasai Mara,
Olarro Conservancy

Leeftijd tijdens redding:

Datum van redding ±:

Is in de opvang:

17 maanden oud

28 maart 2020

Ithumba

Fotoalbum van Naboishu

* Waarom hebben sommigen olifantjes wel een exacte geboortedatum en anderen alleen een geboortemaand? Dit zit zo: Wanneer een olifantje gevonden wordt, schat het team hoeveel maanden oud een olifantje is. Vervolgens worden de maanden opgeteld bij de datum waarop het olifantje geworden wordt. Omdat het olifantje in het wild is geboren, is dit dus een schatting en nooit de echte geboortedatum. Sommigen olifantjesweeshuizen kiezen voor deze methode, anderen houden het liever op de geboortemaand.

Wil jij Naboishu adopteren?

Meld je dan aan via het onderstaande formulier

Back To Top