Ga naar hoofdinhoud

Belangrijk:  Voor de verzorging van een weesolifantje heeft elk olifantje meer dan één peetouder nodig, dit komt omdat de verzorging van een weesolifantje maandelijks tussen de € 450,- en € 750,- bedraagt. Jouw maandelijks bijdrage is € 6,50. Met elkaar maak je de verzorging mogelijk.  Lees meer 

Het verhaal van Naleku

Naleku was nog maar 6 maanden oud toen haar moeder kwam te overlijden. Het babyolifantje kreeg een kalmeringsmiddel tegen de stress waardoor de reddingsoperatie probleemloos verliep. Zij was al langer dan 24 uur zonder moedermelk. Gelukkig accepteerde ze de flessen met melk die haar werden voorgehouden. Naleku’s eerste nacht in het weeshuis verliep onrustig. De volgende ochtend was Naleku zo moe dat de verzorgers haar lieten uitslapen. Tegen de middag kwamen de andere olifantjes naar het weeshuis. Naleku schreeuwde luidkeels om aandacht en liep onrustig heen en weer in haar stal. De verzorgers hebben haar toen direct bij de groep gelaten. Dankzij de aandacht van de andere olifantjes kalmeerde Naleku snel. Hoewel Naleku in het begin angstig reageerde op de aanwezigheid van de verzorgers was haar honger sterker dan haar angst. Wel strekte ze zich tijdens de melkvoedingen helemaal uit, zodat ze zo ver als mogelijk bij de verzorgers vandaan kon blijven. Inmiddels is ze helemaal gewend aan de verzorgers en durft ze dichterbij te komen. Naleku voelt zich het prettigst tussen de andere olifantjes.

Uitspraak naam:

Geslacht:

Geboortedatum:

Reden verweesd:

Vindplaats:

Nah-lekoe

Vrouwtje

2 juli 2019 *

Moeder is gestorven

Maasai Mara, Mara North Conservancy

Leeftijd tijdens redding:

Datum van redding ±:

Is in de opvang:

6 maanden oud

2 januari 2020

Ithumba

Fotoalbum van Naleku

* Waarom hebben sommigen olifantjes wel een exacte geboortedatum en anderen alleen een geboortemaand? Dit zit zo: Wanneer een olifantje gevonden wordt, schat het team hoeveel maanden oud een olifantje is. Vervolgens worden de maanden opgeteld bij de datum waarop het olifantje geworden wordt. Omdat het olifantje in het wild is geboren, is dit dus een schatting en nooit de echte geboortedatum. Sommigen olifantjesweeshuizen kiezen voor deze methode, anderen houden het liever op de geboortemaand.

Wil jij Naleku adopteren?

Meld je dan aan via het onderstaande formulier

Back To Top