Content voor Ingelogde Gebruikers
Het verhaal van Rapa

Op 1 juli 2015 kreeg het weeshuis een melding dat er een klein olifantje door Samburu scouts was bevrijd uit een waterput in het Sera gebied in Samburu National park. Dit is een extreem droog gebied. Soms komen hier mens-dierconflicten voor omdat zowel de mensen als de dieren gebruikmaken van dezelfde waterbronnen om te kunnen overleven. Rapa werd vernoemd naar de heuvel nabij zijn vindplaats. Rapa’s ogen waren ontstoken door het vele water dat hij in zijn ogen had gekregen en zijn lijfje was behoorlijk gehavend door zijn strijd om zichzelf uit de waterput te kunnen bevrijden. In het weeshuis kalmeerde Rapa  door de aanwezigheid van de andere weesolifantjes. Rapa is een temperamentvol olifantje.

Belangrijk:  Voor de verzorging van een weesolifantje heeft elk olifantje meer dan één peetouder nodig, dit komt omdat de verzorging van een weesolifantje maandelijks tussen de € 450,- en € 750,- bedraagt. Jouw maandelijks bijdrage is € 6,50. Met elkaar maak je de verzorging mogelijk.  Lees meer 

Uitspraak naam:

Geslacht:

Geboortedatum:

Reden verweesd:

Vindplaats:

Rah-pah

Bulletje

15 januari 2015 *

Gevallen in een put

Samburu, Sera Conservancy

Leeftijd tijdens redding:

Datum van redding ±:

Is in de opvang:

5 maanden oud

1 juli 2015

Ithumba

Fotoalbum van Rapa

* Waarom hebben sommigen olifantjes wel een exacte geboortedatum en anderen alleen een geboortemaand? Dit zit zo: Wanneer een olifantje gevonden wordt, schat het team hoeveel maanden oud een olifantje is. Vervolgens worden de maanden opgeteld bij de datum waarop het olifantje geworden wordt. Omdat het olifantje in het wild is geboren, is dit dus een schatting en nooit de echte geboortedatum. Sommigen olifantjesweeshuizen kiezen voor deze methode, anderen houden het liever op de geboortemaand.

Wil jij Rapa adopteren?

Meld je dan aan via het onderstaande formulier

Scroll naar boven