Ga naar hoofdinhoud

Veiling voor Kham Saen’s verblijf

Rob Faber ontving 24 februari jl. een noodoproep van Lek Chailert van Elephant Nature Park. Dit was een uiterst urgente situatie en er moest snel gehandeld worden om de 4-jarige Kham Saen te redden. Lek had maar één week om € 35.000,- bij elkaar te krijgen, voordat Kham Saen publiekelijk te koop zou worden aangeboden. De eigenaar ging akkoord met het bedrag, maar zodra anderen er bewust van zouden worden dat dit olifantje te koop werd aangeboden, had Lek geen schijn van kans meer. Eigenaren krijgen hoge bedragen aangeboden voor elke babyolifant die gebruikt kan worden in de houtkapindustrie. We hadden dringend hulp nodig om het jonge olifantje Kham Saen te behoeden voor een gruwelijk leven als slaaf.

We hebben een beroep gedaan op alle Vrienden om Kham Saen te redden. Er moest echter snel gehandeld worden, voordat het te laat was voor dit kleine bulletje. Betrokken collega-organisaties hebben ook hun best gedaan om met z’n allen het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen. Het is hartverwarmend dat zoveel mensen in korte tijd zoveel geld hebben gedoneerd om Kham Saen vrij te kunnen kopen. Dankzij alle steun is de reddingsmissie geslaagd. Het lot van het wrede bestaan in de houtkapindustrie blijft dit bulletje bespaard. Kham Saen zal binnenkort naar de opvang Elephant Highlands overgebracht worden. In Elephant Highlands zal hij worden opgevangen door Mae Pond, die enkele jaren geleden haar eigen baby Hansa verloor. Samen met Kham Paeng en Nom Pop zal Mae Pond optreden als zijn tante.

Sinds de redding van Kham Saen zijn er plannen om geld in te zamelen voor het bouwen van zijn verblijf. Omdat Kham Saen een jonge bul is en in de toekomst vele hectaren grond nodig zal hebben om een zo vrij mogelijk leven te kunnen leiden, is een goed verblijf noodzakelijk. Bullen zijn sterker en dominanter dan vrouwtjes, wat betekent dat omheining en hekwerk moeten voldoen aan specifieke veiligheidseisen. Dit is nodig om ervoor te zorgen dat iedereen, ook Kham Saen zelf, veilig blijft. Vanwege de hoge kosten zien de meeste opvangcentra niets in het redden van bulletjes, en worden deze overgelaten aan een meedogenloos en droevig lot. Lek schat dat er ongeveer € 93.500 nodig is om de omheining en de inrichting van het verblijf te bekostigen. We zullen geld blijven inzamelen voor het verblijf van Kham Saen.

We hebben al veel donaties ontvangen, maar het bedrag is nog lang niet bij elkaar. Marrie van Vliet-Moret heeft een stoffen olifantje gemaakt die zij beschikbaar stelt voor een veiling. De opbrengst van dit olifantje is bestemd voor de bouw van het verblijf voor Kham Saen.

Marrie is 65 jaar en maakt al sinds 1999 teddyberen voor verzamelaars. Na alle teddyberen wilde ze iets anders gaan maken. In het verleden had ze al eens een aantal olifanten van mohair gemaakt. Per toeval liep ze tegen Afrikaanse-stoffen aan, waardoor het idee ontstond om Afrikaanse olifanten van deze stoffen te gaan maken.

Het lot van Kham Saen trok Marrie zich aan, waardoor ze op het idee kwam om een speciale olifant te maken en te beschikking te stellen voor een veiling.

Dit stoffen olifantje is gemaakt van stoffen uit Suriname. De pootjes zijn gemaakt van houten stokken en vervolgens opgevuld met fiberfill. Het formaat is: 15 cm hoog X 24 cm breed.

Je kunt op dit olifantje bieden door een bod uit te brengen via het formulier onderaan deze pagina. Daar staan alle voorafgaande biedingen. Je kunt meebieden tot 14 mei. Ook op de Verzameldag, zaterdag 15 april, zal het olifantje tentoongesteld worden en kun je een bod uitbrengen.

Hoogste bod tot nu toe:

€ 120,00

De veiling is afgelopen, je kunt niet meer bieden. 

Alle voorgaande biedingen:

3 mei 18.32E. Verholle€ 120,00
29 apr 12.57L. Pijlman€ 115,00
26 apr 19.19E. Verholle€ 110,00
26 apr 19:11L. Winters€ 110,00
14 apr 09:38L. Pijlman€ 100,00
14 apr 09:13U. de Wijs€ 60,00
14 apr 08:17I. Vanhie€ 50,00
14 apr 08:00Openingsbod€ 25,00

Doe je ook mee? Geef via het onderstaande formulier jouw bod door

Naam(Vereist)
Als je de hoogste bieder bent, ben je verplicht te betalen. Ga akkoord om deel te nemen aan de veiling.(Vereist)
Back To Top