skip to Main Content

Olifant Wereld

Olifant Wereld is een project van Vrienden van de Olifant. Om meer voor de olifanten te kunnen betekenen, zijn we bezig met het realiseren van het unieke educatie, kennis- en beschermingscentrum; Wereld van de Olifant.

Iedereen weet dat als we niets doen, de olifanten over een tiental jaren uitgestorven zullen zijn. In de afgelopen jaren zijn de leefomstandigheden van de olifanten in vrijwel alle gebieden slechter geworden. De bedreigingen nemen alleen maar toe; waarvan de stroperij, klimaatverandering en de menselijke nederzetting steeds grotere vormen aan nemen. Het leefgebied van de olifant wordt met de dag kleiner en de olifantenpopulatie neemt met de dag af.

Olifanten zijn als hoeksteen van het ecosysteem waarin zij deel uitmaken onmisbaar. Als de hoeksteen wegvalt, stort het hele systeem in. Zonder olifanten zullen andere plant- en diersoorten niet overleven. Olifanten houden het leefgebied duurzaam in stand. In ons gevecht tegen klimaatverandering hebben we alle hulp nodig die we kunnen krijgen. Olifanten en andere dieren zijn onze bondgenoten in dit gevecht. Olifanten zijn klimaatregelaars en beschermers voor de biodiversiteit in de natuur.

Het zou verschrikkelijk zijn als deze majestueuze dieren er niet meer zullen zijn…
Met dit vooruitzicht moeten we met z’n allen meer voor de olifanten doen. Met samenwerking van dierenorganisaties wereldwijd, kunnen we effectief meer bereiken. Samenwerken versterkt de positie bij de ministeries die het lot van de olifanten in hun handen hebben.

Door de aandacht van noodzaak van bescherming onder het publiek te brengen, zal zij eerder bereid zijn om een steentje bij te dragen. Wanneer men meer over de olifanten te weten komt, zal men beseffen hoe onmisbaar deze imposante dieren zijn.

Vrienden van de Olifant wil er alles aan doen om meer voor de olifanten te kunnen bereiken. De realisatie van Wereld van de Olifant zal een enorme positieve invloed op de bescherming van olifanten geven.

Wil je meer weten over Wereld van de Olifant, neem dan een kijkje op www.olifantwereld.org

Back To Top