Samen met betrokken organisaties hebben we ervoor kunnen zorgen dat olifantje Kham Saen vrijgekocht kan worden! Nu zijn moeder nog.
Lek Chailert gaat nu alles in gang brengen om Kham Saen naar Elephant Highlands te brengen. Het mooiste zou zijn als we met elkaar ervoor kunnen zorgen om de moeder van Kham Saen ook vrij te kopen. Hoe mooi zou het zijn om moeder en zoon te kunnen herenigen zodat ze voor altijd op een veilige plek samen vrij kunnen leven?

De reddingsmissie voor Kham Saen is geslaagd, maar….

Ons doel is behaald,
olifantje Kham Saen kan vrijgekocht worden
We ontvingen 24 februari een noodoproep van Lek Chailert van Elephant Nature Park. Dit was een uiterst urgente situatie en er moest snel gehandeld worden om de 4-jarige Kham Saen te redden.
Lek had maar één week om € 35.000,- bij elkaar te halen, voordat Kham Saen publiekelijk te koop zou worden aangeboden.
De eigenaar ging akkoord met het bedrag, maar zodra anderen er bewust van worden dat dit olifantje te koop wordt aangeboden, heeft Lek geen schijn van kans meer. Eigenaren krijgen hoge bedragen geld aangeboden voor elke babyolifant die gebruikt kan worden in de houtkapindustrie. We hebben dringend hulp nodig om het jonge olifantje Kham Saen te redden. Hij staat voor het ergst mogelijke lot: een leven als slaaf in de houtkapindustrie. Kham Saen is van zijn moeder Mue Mue gescheiden om hem klaar te maken voor een leven in de slavernij.
Doe alsjeblieft mee met deze dringende reddingsmissie en help mee om nu ook Kham Saen zijn moeder te redden van een leven van slavernij. Jouw donatie zal een groot verschil maken. Samen hebben we ervoor gezorgd dat dit onschuldige kleine olifantje een gelukkig en gezond leven kan leiden.
Wij hopen op de steun van onze Vrienden te mogen rekenen, voor moeder Mue Mue.
stond dit afschuwelijke leven op hem te wachten.
Olifanten die werkzaam zijn in de illegale houtkapindustrie hebben een gruwelijk bestaan. Op beelden ziet het er slecht uit, de werkelijkheid is nog heftiger. Ze worden na de africhting ingezet om zware boomstammen te verslepen. De plekken waarop de olifanten dit werk moeten verrichten zijn bovendien meestal stijl, niet goed begaanbaar en modderig. Dag in, dag uit wordt er zwaar werk verricht. Een dagelijkse martelgang. En ook hier geldt, hoe sterk een olifant ook lijkt, de rug is kwetsbaar en niet gebouwd voor het dragen van zware gewichten. De meeste olifanten die in de houtkap werken, kunnen na enige tijd nauwelijks meer lopen door beschadiging aan de rug en ledematen wat leidt tot kreupelheid en veel pijn. Ze krijgen meestal geen medische verzorging en worden ingezet totdat ze er letterlijk dood bij neervallen.
De olifanten in gevangenschap krijgen door de zeer slechte leefomstandigheden te weinig jongen om de vraag bij te kunnen houden. Hierdoor worden jaarlijks circa 100 olifantenbaby’s uit bossen gesmokkeld om de olifantenkampen te voorzien.