skip to Main Content
Baby Faa Mai en Lek.

Peetouderproject Elephant Nature Park

Vrienden van de Olifant steunt het project Elephant Nature Park (ENP) waar gewonde, mishandelde en getraumatiseerde olifanten vanuit de toeristenindustrie en illegale houtkaphandel worden verzorgd en begeleid met hun traumatisch verleden.

ENP is een uniek project in de provincie Chiang Mai. Een reservaat, omringd door een rivier en beboste bergen waar de olifanten een zo vrij mogelijke leven kunnen leiden. Inmiddels verblijven er rond de 100 olifanten in het park samen met honden, katten, buffels en andere zwerfdieren. De olifanten leven in verschillende groepen. Groepjes van oude olifanten, maar ook jonge babyolifantjes samen met hun moeders en tantes.

 

 

 

 

Vrienden van de Olifant heeft de mogelijkheid gekregen om Faa Mai in het peetouderprogramma op te nemen. Faa Mai is op 17 april 2009 in ENP geboren. Faa Mai is een heel vriendelijk, sociaal en ondeugend olifantje en als eerst geboren olifantje in het park het lievelingetje van Lek. Gelukkig heeft Faa Mai, niet zoals de meeste olifanten in ENP, martelingen hoeven doorstaan. Zij groeit met veel liefde samen met haar moeder en familie op. We vinden het een hele eer dat wij het eerst geboren olifantje samen met alle peetouders mogen steunen. Faa Mai is een lieve tante voor de andere babyolifantjes in het park.

Naast Faa Mai hebben we nog vijf olifantjes in ons peetouderprogramma op kunnen nemen. De jonge Thong Ae was slechts 5 maanden oud toen ze bij haar moeder werd weggehaald en gedwongen werd om op straat te bedelen. Lek heeft haar na maanden van onzekerheid en onderhandelingen kunnen redden. Dankzij Lek’s inspanningen is de toekomst van de jonge Thong Ae veilig gesteld.

Tijdens de coronacrisis bezocht Lek een kamp en liep langs een moeder olifant met haar pasgeboren dochter. Vooral de moeder, maar ook de baby, had een trieste blik in haar ogen. Ze stond vastgeketend in een klein smerige betonnen ruimte met haar baby dicht tegen zich aan. Ze had geen toegang tot voedsel en water. De eigenaar vertelde aan Lek dat hij vanwege de coronacrisis genoodzaakt was om beiden te verkopen om zijn bedrijfsfinanciën veilig te stellen. Toen hij vertelde naar welk kamp de olifanten zouden gaan wist Lek dat beide olifanten, maar met name de baby, een uiterst wreed bestaan te wachten stond. Lek wilde alles doen om dit voorkomen. Na intensieve onderhandelingen stemde de eigenaar ermee in dat de olifanten niet aan het wrede kamp verkocht zouden worden maar aan Lek. Dankzij hun redding zal baby Wan Mai onder natuurlijke omstandigheden bij haar moeder opgroeien en haar hele leven bij haar blijven.

Op 21 januari 2021 heeft Lek een moederolifant en haar pasgeboren dochter gered uit een kamp in de regio. De eigenaar heeft als gevolg van de coronacrisis in het afgelopen jaar twintig van zijn olifanten verkocht aan de houtkap-industrie. Het lot van moeder en kind was ook al bezegeld. Zodra de baby ongeveer 6 maanden oud was zou ze aan een circus worden verkocht. Daarna zou haar moeder verkocht worden aan de houtkapindustrie. Dankzij de redding zijn moeder en baby nu voorgoed veilig in ENP.

 

De peetouderbijdrage bedraagt € 6,50 per maand. Als peetouder van een olifantje in Thailand ontvang je:

  • een peetoudercertificaat
  • een foto van ‘jouw’ olifantje
  • het reddingsverhaal
  • 4x per jaar de Nieuwsbrief met informatie over ‘jouw’ olifantje
  • 4x per jaar digitaal ons tijdschrift ‘de Olifant’
  • jaarlijks een nieuwe foto van ‘jouw’ olifantje
  • 15% korting op bijna alles in de webwinkel

De olifantjes

Pyi Mai en Kham Moon

Dochter Pyi Mai: geboren op 22 -11- 2020. Moeder Kham Moon: geboren in 1996. Tijdens…

Lees meer

Wan Mai en Mae Mai

Dochter Wan Mai geboren: 2 mei 2020, Moeder Mae Mai geboren: 1995. Tijdens de coronacrisis…

Lees meer

Thong Ae

Vrouwtje, geboren maart 2015. De geboorte van Thong Ae is het gevolg van ‘gedwongen fokken’,…

Lees meer

Faa Mai

Vrouwtje, geboren 17 april 2009. Vrienden van de Olifant heeft de mogelijkheid gekregen om Faa…

Lees meer
Back To Top