Ga naar hoofdinhoud

Olifant Wereld

Op deze pagina kun je meer lezen over ons project dat nog in ontwikkeling is.
Om meer voor de olifanten te kunnen betekenen, zijn we bezig met het realiseren van het unieke educatie, kennis- en beschermingscentrum; Olifant Wereld.

Over dit project

Het doel van Olifant Wereld is om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij het leven en overleven van de olifanten in de natuur en er alles aan doen om hun toekomst veilig te stellen en te voorkomen dat olifanten uitsterven. Om meer voor de olifanten te kunnen betekenen, zijn we bezig met het realiseren van het unieke educatief kennis- en beschermingscentrum, geheel in het teken van het leven van de olifantMet Olifant Wereld willen we het fascinerende leven van olifanten laten zien, maar ook het publiek informeren over de problematiek waarin olifanten verkeren.
Iedereen weet dat als we niets doen, de olifanten over een aantal jaren uitgestorven zullen zijn. De bedreigingen nemen alleen maar toe waarvan de stroperij, de klimaatverandering en de menselijke nederzetting steeds grotere vormen aan nemen. Het leefgebied van de olifant wordt met de dag kleiner en de olifantenpopulatie neemt met de dag af. Die neerwaartse spiraal moet doorbroken worden.
Als we niets doen, sterft de olifant uit
0%
Van het leefgebied van de Aziatische olifanten is verloren
0
Afrikaanse olifanten worden per dag gedood
0%
Habitatverlies van alle dieren en planten door klimaatverandering

Met dit vooruitzicht moeten we met z’n allen meer voor de olifanten doen. Met samenwerking van dierenorganisaties wereldwijd, kunnen we effectief meer bereiken. Samenwerken versterkt de positie bij de ministeries die het lot van de olifanten in hun handen hebben.

Door de aandacht van noodzaak van bescherming onder het publiek te brengen, zal zij eerder bereid zijn om een steentje bij te dragen. Wanneer men meer over de olifanten te weten komt, zal men beseffen hoe onmisbaar deze imposante dieren zijn. Vrienden van de Olifant wil er alles aan doen om meer voor de olifanten te kunnen bereiken. De realisatie van Wereld van de Olifant zal een enorme positieve invloed op de bescherming van olifanten geven.

Als we geen actie ondernemen, zijn de laatste jaren geteld van het grootste landdier op aarde.
Zover hoeft het niet te komen!
Back To Top