Ga naar hoofdinhoud

Rechten van donateurs

Zaterdag 7 mei, in de uitzending van EenVandaag, werd er aandacht besteed aan het werven van nieuwe donateurs waarbij wervingsbureaus veel geld verdienen.
Wervingsbureaus vragen dikwijls het hele jaarlijkse donatiebedrag per binnengehaalde donateur. Dit betekend dat wanneer je bv via straatwerving bij een Goed Doel bent gekomen en het Goede Doel met bv € 50,- per jaar steunt, dit bedrag rechtstreeks naar het wervingsbureau gaat en niet naar het doel waar je geld voor geeft. Blijf je na een jaar het Goede Doel steunen, gaat de bijdrage naar het doel.
Stichting DonateursBelangen, waarbij Vrienden van de Olifant is aangesloten, heeft dit heel terecht onder de aandacht gebracht. Donateurs hebben het recht om te weten waar hun geld voor wordt gebruikt.
Bij donateurswerving wordt de bijdrage van de nieuwe donateur overgemaakt naar het wervingsbureau die de donateur heeft binnengehaald. Pas wanneer de donateur enkele jaren bij het Goede Doel blijft aangesloten, wordt de bijdrage gebruikt voor het doel dat zij steunen.
Onze werving loopt voornamelijk via Facebook en Instagram. Er komen veel aanmeldingen binnen via de website en we ontvangen ook dikwijls aanmeldingen van mensen die het weer van anderen hebben gehoord.
Vrienden van de Olifant is uitgenodigd om aan de uitzending deel te nemen.
Zie hier de uitzending.

 

Back To Top