Content voor Ingelogde Gebruikers

Bezoek olifantjesweeshuis ETH

Wat leuk dat je op deze pagina kijkt!
We zijn nog druk bezig achter de schermen.
Kom op een later moment terug voor een volledig nieuwe pagina.

Vanwege de coronapandemie zijn er een lange tijd geen bezoekers in ETH geweest. Sinds er geen bezoekers meer kwamen, bleef het stil vanaf de balustrade waardoor de olifanten zichtbaar kalmer waren. Daarom is ervoor gekozen om de olifanten zelf te laten bepalen op welk tijdstip zij naar de opvang willen komen om hun portie melk te drinken. Het is heel opvallend dat zij er de voorkeur aan geven om de melkvoeding van 9.00 ’s morgens later te krijgen. Dit komt doordat zij ’s morgens graag ver weg het grasveld intrekken om te foerageren. Daarom is het tijdsinterval aangepast. De ochtendvoeding van 9.00 uur is verschoven naar 10.30 uur en de middagvoeding van 12.00 uur is verschoven naar 14.30 uur. Op deze tijden kunnen peetouders, samen met de toeristen en lokale bevolking, vanaf de balustrade zien hoe de weesolifantjes melkdrinken en hoe de olifantjes genieten van een modderbad. Peetouders mogen als uitzondering een kijkje achter de schermen nemen en hun peetolifantje van dichtbij zien.

Wanneer je het weeshuis wilt bezoeken, raden wij je aan om minimaal een maand van te voren contact met ons op te nemen zodat wij jouw bezoek kunnen doorgeven aan dr. Perera. Om teleurstelling te voorkomen willen we je erop attenderen dat de olifantjes hun eigen voedertijden uitkiezen en dat de aangegeven tijden een richtlijn zijn.

Daarnaast vinden wij het belangrijk om nogmaals te vermelden dat de meeste olifantjes wees zijn geworden vanwege mens-olifantconflicten. Om zich voor te bereiden op hun terugkeer naar de natuur, wordt in het weeshuis het contact tussen de weesolifantjes en mensen zo beperkt mogelijk gehouden, zodat de weesolifantjes niet te veel aan mensen gewend raken. Houd tijdens je bezoek hier rekening mee. Indien je met een bus-reisgezelschap reist, kunnen de eventuele reisgenoten vanaf de balustrade naar de weesolifantjes kijken, maar niet mee achter de schermen.

Scroll naar boven