Ga naar hoofdinhoud

Verplaatsing van de olifantjes in Camp Phoenix

Het hele kamp staat onder water, wat betekent dat het team zich moet voortbewegen in bootjes. Dit is een gevaar op zich, want bij een rivierdoorbraak komen er ook krokodillen en slangen mee. Feit is dat het zo belangrijke werk niet gedaan kan worden zolang er geen goede en veilige werkplek is voor de mensen die de rehabilitatie van de weesolifantjes mogelijk maken.

De verzorgers hebben de weesolifantjes moeten verplaatsen naar de nieuwe Boma. Hier staan ze veilig en droog. Om daar te komen, was er geen andere mogelijkheid dan de olifantjes door het water te laten zwemmen. Dit was heel spannend voor de olifantjes, maar ook voor de verzorgers. Ze moesten ervoor zorgen dat de olifantjes niet terug zouden gaan naar de voor hun vertrouwde plek. Gelukkig is de overplaatsing goed gegaan! Bekijk de onderstaande video van de verplaatsing van de olifantjes.

De rivierdoorbraak heeft voor veel ellende gezorgd. De olifantjes staan nu veilig, maar het kamp moet wel herbouwd worden. Zonder financiële hulp blijft deze gevaarlijke situatie aanhouden.

Back To Top