Ga naar hoofdinhoud

Belangrijk:  Voor de verzorging van een weesolifantje heeft elk olifantje meer dan één peetouder nodig, dit komt omdat de verzorging van een weesolifantje maandelijks tussen de € 450,- en € 750,- bedraagt. Jouw maandelijks bijdrage is € 6,50. Met elkaar maak je de verzorging mogelijk.  Lees meer 

Het verhaal van Daliso

In South Luangwa National Park werden op 14 juni 2022 een gewonde moederolifant en haar jonge zoon gespot. De moederolifant kon nauwelijks lopen als gevolg van een schotwond in haar poot. De hulp van het Departement of National Parks & Wildlife werd ingeschakeld om de moederolifant medisch te behandelen. Tragisch genoeg bleek dat de kogel door haar poot was gedrongen en botten had gebroken. De schotwond werd als fataal beschouwd. Helaas moest het hartverscheurende besluit worden genomen om de moeder te euthanaseren. Haar eenjarige zoon werd naar Chipembele Wildlife Education Trust gebracht. Toen het bulletje bijkwam in de vreemde omgeving zonder zijn moeder was hij volledig radeloos en schreeuwde hij urenlang wanhopig om zijn moeder. Uiteindelijk lukte het de verzorger om hem te kalmeren. Binnen 24 uur na zijn redding accepteerde hij de melkvoeding en begon hij tot rust te komen. Na enkele dagen van liefdevolle aandacht en goede verzorging begon Daliso zijn verzorger te vertrouwen.

Uitspraak:

Geslacht:

Geboortedatum:

Reden verweesd:

Vindplaats:

Da-liezo

Bulletje

Juni 2021 *

Mens – olifantconflict

Zuid Luangwa

Leeftijd tijdens redding:

Datum van redding ±:

Is in de opvang:

1 jaar oud

14 juni 2022

Lusaka Elephant Nursery

Foto album van Daliso

* Waarom hebben sommigen olifantjes wel een exacte geboortedatum en anderen alleen een geboortemaand? Dit zit zo: Wanneer een olifantje gevonden wordt, schat het team hoeveel maanden oud een olifantje is. Vervolgens worden de maanden opgeteld bij de datum waarop het olifantje geworden wordt. Omdat het olifantje in het wild is geboren, is dit dus een schatting en nooit de echte geboortedatum. Sommigen olifantjesweeshuizen kiezen voor deze methode, anderen houden het liever op de geboortemaand.

Wil jij Daliso adopteren?

Meld je dan aan via het onderstaande formulier

Back To Top