Ga naar hoofdinhoud

Belangrijk:  Voor de verzorging van een weesolifantje heeft elk olifantje meer dan één peetouder nodig, dit komt omdat de verzorging van een weesolifantje maandelijks tussen de € 450,- en € 750,- bedraagt. Jouw maandelijks bijdrage is € 6,50. Met elkaar maak je de verzorging mogelijk.  Lees meer 

Het verhaal van Wamwayi

Op 25 november 2021 kwam er bij Game Rangers International een melding van de Conservation South Luangwa, dat leden van de Nsefu-gemeenschap een verlaten babyolifantje in een modderpoel hadden aangetroffen. Volgens de gemeenschapsleden worstelde hij al meer dan 24 uur om zichzelf uit de modderpoel te bevrijden. In de wijde omtrek waren er geen kuddes olifanten te bekennen. Het babyolifantje werd uit de modderpoel gered en naar de nabijgelegen Chipembele Wildlife Education Trust gebracht voor initiële stabilisatie en elektrolythydratatie. Een verzorger van GRI werd snel ter plaatse gebracht. Gelukkig reageerde het babyolifantje goed op de flessen met melk die hem door de verzorger werden aangeboden. Gelukkig was hij binnen vijf dagen voldoende aangesterkt om naar de babyopvang van het weeshuis in Lusaka te worden gebracht.

Uitspraak:

Geslacht:

Geboortedatum:

Reden verweesd:

Vindplaats:

Wam-Wai-Jie

Bulletje

September 2021 *

Gevallen in kuil / Mogelijk mens – olifantconflict

Zuid Luangwa

Leeftijd tijdens redding:

Datum van redding ±:

Is in de opvang:

2 maanden

25 november 2021

Lusaka Elephant Nursery

Foto album van Wamwayi

* Waarom hebben sommigen olifantjes wel een exacte geboortedatum en anderen alleen een geboortemaand? Dit zit zo: Wanneer een olifantje gevonden wordt, schat het team hoeveel maanden oud een olifantje is. Vervolgens worden de maanden opgeteld bij de datum waarop het olifantje geworden wordt. Omdat het olifantje in het wild is geboren, is dit dus een schatting en nooit de echte geboortedatum. Sommigen olifantjesweeshuizen kiezen voor deze methode, anderen houden het liever op de geboortemaand.

Wil jij Wamwayi adopteren?
Meld je dan aan via het onderstaande formulier
Back To Top