Content voor Ingelogde Gebruikers
Het verhaal van Erabadi

Erabadi was 6 maanden oud toen hij het slachtoffer is geworden van een mens-olifantconflict in Thabbowa. Terwijl de kudde wegvluchtte is hij in een stinkende modderige put gevallen. Gelukkig heeft de lokale bevolking het bulletje uit de put bevrijd en contact opgenomen met het Wildlife Departement, die de hulp van het weeshuis heeft ingeschakeld. In het weeshuis was Erabadi de eerste maanden heel verdrietig omdat hij zijn moeder en de kudde enorm miste. De omgang met de andere weesolifantjes heeft hem geholpen om er bovenop te komen.

Belangrijk:  Voor de verzorging van een weesolifantje heeft elk olifantje meer dan één peetouder nodig, dit komt omdat de verzorging van een weesolifantje maandelijks tussen de € 450,- en € 750,- bedraagt. Jouw maandelijks bijdrage is € 6,50. Met elkaar maak je de verzorging mogelijk.  Lees meer 

Uitspraak naam:

Geslacht:

Geboortedatum:

Reden verweesd:

Vindplaats:

Eh-rah-bah-dhi

Bulletje

April 2021 *

Mens – Olifantconflict

Thabbowa

Leeftijd tijdens redding:

Datum van redding ±:

Is in de opvang:

6 maanden oud

Oktober 2021

Elephant Transit Home

Fotoalbum van Erabadi

* Waarom hebben sommigen olifantjes wel een exacte geboortedatum en anderen alleen een geboortemaand? Dit zit zo: Wanneer een olifantje gevonden wordt, schat het team hoeveel maanden oud een olifantje is. Vervolgens worden de maanden opgeteld bij de datum waarop het olifantje geworden wordt. Omdat het olifantje in het wild is geboren, is dit dus een schatting en nooit de echte geboortedatum. Sommigen olifantjesweeshuizen kiezen voor deze methode, anderen houden het liever op de geboortemaand.

Wil jij Erabadi adopteren?

Kom later terug, binnenkort kun je Erabadi adopteren

Scroll naar boven