Ga naar hoofdinhoud

Belangrijk:  Voor de verzorging van een weesolifantje heeft elk olifantje meer dan één peetouder nodig, dit komt omdat de verzorging van een weesolifantje maandelijks tussen de € 450,- en € 750,- bedraagt. Je maandelijkse bijdrage is € 6,50. Met elkaar maak je de verzorging mogelijk.  Lees meer 

Het verhaal van Erabadi

Erabadi was 6 maanden oud toen zij het slachtoffer is geworden van een mens-olifantconflict in Thabbowa. Terwijl de kudde wegvluchtte is zij in een stinkende modderige put gevallen. Gelukkig heeft de lokale bevolking het babyolifantje uit de put bevrijd en contact opgenomen met het Wildlife Departement, die de hulp van het weeshuis heeft ingeschakeld. In het weeshuis was Erabadi de eerste maanden heel verdrietig omdat zij haar moeder en de kudde enorm miste. De omgang met de andere weesolifantjes heeft haar geholpen om er bovenop te komen.

Uitspraak naam: ⠀⠀⠀⠀Eh-rah-bah-dhi

Geslacht:⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀Vrouwtje

Geboortedatum:⠀⠀⠀⠀⠀April 2021 *

Reden verweesd:⠀⠀⠀⠀⠀Mens – Olifantconflict

Vindplaats:⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀Thabbowa

Leeftijd tijdens redding: ⠀⠀⠀⠀6 maanden oud

Datum van redding ±:⠀⠀⠀⠀⠀⠀Oktober 2021

Verblijft in de opvang:⠀⠀⠀⠀⠀Elephant Transit Home (ETH)

Fotoalbum van Erabadi

* Waarom hebben sommigen olifantjes wel een exacte geboortedatum en anderen alleen een geboortemaand? Dit zit zo: Wanneer een olifantje gevonden wordt, schat het team hoeveel maanden oud een olifantje is. Vervolgens worden de maanden opgeteld bij de datum waarop het olifantje geworden wordt. Omdat het olifantje in het wild is geboren, is dit dus een schatting en nooit de echte geboortedatum. Sommigen olifantjesweeshuizen kiezen voor deze methode, anderen houden het liever op de geboortemaand.

Wil jij Erabadi adopteren?

Meld je dan aan via het onderstaande formulier

Back To Top