Ga naar hoofdinhoud

Belangrijk:  Voor de verzorging van een weesolifantje heeft elk olifantje meer dan één peetouder nodig, dit komt omdat de verzorging van een weesolifantje maandelijks tussen de € 450,- en € 750,- bedraagt. Jouw maandelijks bijdrage is € 6,50. Met elkaar maak je de verzorging mogelijk.  Lees meer 

Het verhaal van Murera

In 2012 zagen safari-gidsen in het Meru National Park een jong olifantje dat heel moeizaam liep. Korte tijd later werd het olifantje opnieuw gezien en men nam contact op met het weeshuis om het olifantje te redden. Het olifantje was waarschijnlijk in een spijkerbed met vergiftigde spijkers gelopen, dat net onder de aarde verstopt was op een door olifanten veel gebruikt pad. Dit is een heel wrede manier van stropen! In het weeshuis was Murera de eerste dagen te wild om haar medische zorg te kunnen geven. Pas nadat er een ander weesolifantje bij haar was geplaatst, kalmeerde ze. Murera was lam aan een achterpoot, daarnaast had ze aan haar andere kant een ontwrichte heup. Hierdoor kon ze een tijdlang haar beide achterpoten niet gebruiken. Na maandenlange intensieve medische zorg kon Murera weer lopen. Haar heup is hersteld maar haar andere achterpoot is blijvend mank, hierdoor loopt ze langzamer dan de andere weesolifantjes.

Uitspraak naam:

Geslacht:

Geboortedatum:

Reden verweesd:

Vindplaats:

Muh-reh-rah

Vrouwtje

7 september 2009 *

Stroperij

Meru National Park

Leeftijd tijdens redding:

Datum van redding ±:

Is in de opvang:

2 jaar oud

21 februari 2012

Umani Springs

Fotoalbum van Murera

* Waarom hebben sommigen olifantjes wel een exacte geboortedatum en anderen alleen een geboortemaand? Dit zit zo: Wanneer een olifantje gevonden wordt, schat het team hoeveel maanden oud een olifantje is. Vervolgens worden de maanden opgeteld bij de datum waarop het olifantje geworden wordt. Omdat het olifantje in het wild is geboren, is dit dus een schatting en nooit de echte geboortedatum. Sommigen olifantjesweeshuizen kiezen voor deze methode, anderen houden het liever op de geboortemaand.

Wil jij Murera adopteren?

Meld je dan aan via het onderstaande formulier

Back To Top