Ga naar hoofdinhoud

Belangrijk:  Voor de verzorging van een weesolifantje heeft elk olifantje meer dan één peetouder nodig, dit komt omdat de verzorging van een weesolifantje maandelijks tussen de € 450,- en € 750,- bedraagt. Jouw maandelijks bijdrage is € 6,50. Met elkaar maak je de verzorging mogelijk.  Lees meer 

Het verhaal van Nkala

In juni 2013 werd Nkala ontdekt door de lokale gemeenschap van Nkala Game Management Area toen hij alleen en verdrietig tussen hun vee liep, nadat een kudde olifanten langs hun dorp was gelopen. Door GRI’s wekelijkse Community Radio Show kenden de mensen van Nkala Game Management Area het werk van GRI en namen contact op om te vragen een reddingsactie te starten. De volgende ochtend waren GRI en ZAWA eenheden op het terrein en Nkala werd met succes verplaatst naar de nabijgelegen Kafue release Facility. Dit kleine weesolifantje was erg moe, dorstig en hongerig, maar in relatief goede gezondheid. De slechts drie maanden oude Nkala was heel kwetsbaar en de enorme verandering van zijn leventje door het verlies van zijn moeder en familie was heel moeilijk. Tijdens de eerste maand na zijn aankomst keek hij vaak depressief en verdrietig. Meestal was hij op zichzelf en wilde niets van de andere weesolifantjes weten. Maar hij heeft zich sindsdien voortdurend aangepast en werd elke dag steeds actiever en speelser.

Uitspraak naam:

Geslacht:

Geboortedatum:

Reden verweesd:

Vindplaats:

Hn-ka-la

Bulletje

Maart 2013 *

Mens – Olifantconflict

Nkala Game Management Area

Leeftijd tijdens redding:

Datum van redding ±:

Is in de opvang:

3 maanden oud

Geen datum bekend; Juni 2013

Kafue Release Facility

Foto album van Nkala

* Waarom hebben sommigen olifantjes wel een exacte geboortedatum en anderen alleen een geboortemaand? Dit zit zo: Wanneer een olifantje gevonden wordt, schat het team hoeveel maanden oud een olifantje is. Vervolgens worden de maanden opgeteld bij de datum waarop het olifantje geworden wordt. Omdat het olifantje in het wild is geboren, is dit dus een schatting en nooit de echte geboortedatum. Sommigen olifantjesweeshuizen kiezen voor deze methode, anderen houden het liever op de geboortemaand.

Wil jij Nkala adopteren?

Meld je dan aan via het onderstaande formulier

Back To Top