Ga naar hoofdinhoud

Belangrijk:  Voor de verzorging van een weesolifantje heeft elk olifantje meer dan één peetouder nodig, dit komt omdat de verzorging van een weesolifantje maandelijks tussen de € 450,- en € 750,- bedraagt. Je maandelijkse bijdrage is € 6,50. Met elkaar maak je de verzorging mogelijk.  Lees meer 

Het verhaal van Thamil

Thamil was een jaar oud toen zijn kudde betrokken raakte bij een mens-olifantconflict. Hij is door rondvliegende kogels gewond geraakt aan zijn rechtervoorpoot en in zijn borstkas. Het bloed stroomde uit zijn wonden. Waarschijnlijk heeft hij dagen moederziel alleen rondgezworven. Toen hij werd gevonden werd hij belaagd door honderden vliegen die rond zijn bloedende wonden zaten. Eenmaal in Elephant Transit Home is dr. Perera een intensieve medische behandeling gestart. Bijna een jaar nadat de gewonde Thamil in het weeshuis werd binnengebracht heeft dr. Perera hem volledig genezen verklaard. Thamil kan goed meekomen met de andere olifantjes en voelt zich helemaal thuis.

Uitspraak naam: ⠀⠀⠀⠀Tah-mihl (geen ‘ie’)

Geslacht:⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀Bulletje

Geboortedatum:⠀⠀⠀⠀⠀Oktober 2020 *

Reden verweesd:⠀⠀⠀⠀⠀Mens – Olifantconflict

Vindplaats:⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀Thanamalwila, Demaliya

Leeftijd tijdens redding: ⠀⠀⠀⠀1 jaar oud

Datum van redding ±:⠀⠀⠀⠀⠀⠀Oktober 2021

Verblijft in de opvang:⠀⠀⠀⠀⠀Elephant Transit Home (ETH)

Fotoalbum van Thamil

* Waarom hebben sommigen olifantjes wel een exacte geboortedatum en anderen alleen een geboortemaand? Dit zit zo: Wanneer een olifantje gevonden wordt, schat het team hoeveel maanden oud een olifantje is. Vervolgens worden de maanden opgeteld bij de datum waarop het olifantje geworden wordt. Omdat het olifantje in het wild is geboren, is dit dus een schatting en nooit de echte geboortedatum. Sommigen olifantjesweeshuizen kiezen voor deze methode, anderen houden het liever op de geboortemaand.

Wil jij Thamil adopteren?

Meld je dan aan via het onderstaande formulier

Back To Top