Ga naar hoofdinhoud

Belangrijk:  Voor de verzorging van een weesolifantje heeft elk olifantje meer dan één peetouder nodig, dit komt omdat de verzorging van een weesolifantje maandelijks tussen de € 450,- en € 750,- bedraagt. Jouw maandelijks bijdrage is € 6,50. Met elkaar maak je de verzorging mogelijk.  Lees meer 

Het verhaal van Balendu

Balendu werd  door dorpelingen aangetroffen in een waterput. Nadat het olifantje werd bevrijd is er gezocht naar de kudde. Het was aannemelijk dat dit olifantje van de kudde was gescheiden toen boeren de kudde van hun akkers verjoegen. Het team verwachtte dat de olifantenkudde naar het gebied zou terugkeren en dat het babyolifantje zich bij de groep zou kunnen voegen. Dit gebeurde niet en het olifantje werd uiteindelijk naar het ETH Medical Centre gebracht. Het kleine bulletje was ongeveer 1 jaar oud toen hij sterk vermagerd en uitgedroogd  in het ETH Medical Centre aankwam. Balendu kon het direct goed vinden met het jongere weesolifantje Nico; zij deelden samen het verblijf. Balendu en Nico waren sterk genoeg om op 24 april 2020 samen naar het ETH gebracht te worden. Zij werden liefdevol door de andere weesjes verwelkomd. Door de aandacht van de oudere olifantjes en het spelen met zijn leeftijdgenootjes kan Balendu het tragische verlies van zijn moeder en de kudde verwerken.

Uitspraak naam:

Geslacht:

Geboortedatum:

Reden verweesd:

Vindplaats:

Bahlén-doe

Bulletje

Maart 2019 *

Mens – Olifantconflict

Kanthale

Leeftijd tijdens redding:

Datum van redding ±:

Is in de opvang:

1 jaar oud

23 februari 2020

Elephant Transit Home

Fotoalbum van Balendu

* Waarom hebben sommigen olifantjes wel een exacte geboortedatum en anderen alleen een geboortemaand? Dit zit zo: Wanneer een olifantje gevonden wordt, schat het team hoeveel maanden oud een olifantje is. Vervolgens worden de maanden opgeteld bij de datum waarop het olifantje geworden wordt. Omdat het olifantje in het wild is geboren, is dit dus een schatting en nooit de echte geboortedatum. Sommigen olifantjesweeshuizen kiezen voor deze methode, anderen houden het liever op de geboortemaand.

Wil jij Balendu adopteren?

Meld je dan aan via het onderstaande formulier

Back To Top