Ga naar hoofdinhoud

Belangrijk:  Voor de verzorging van een weesolifantje heeft elk olifantje meer dan één peetouder nodig, dit komt omdat de verzorging van een weesolifantje maandelijks tussen de € 450,- en € 750,- bedraagt. Jouw maandelijks bijdrage is € 6,50. Met elkaar maak je de verzorging mogelijk.  Lees meer 

Het verhaal van Pawani

Pawani werd op 21 januari 2020 totaal verzwakt opgemerkt door een boer. Het uitgeputte olifantje ademde nog nauwelijks. Toen het ETH-team arriveerde kreeg ze ter plekke een eerste behandeling. Tijdens het inspecteren van het gebied trof het team de ingestorte moeder van het babyolifant aan. Ook zij was uitgeput en bijna dood. Tijdens de directe medische behandeling stierf de moederolifant alsnog. Tijdens de autopsie ontdekte de dierenarts dat geïnfecteerde schotwonden de doodsoorzaak waren. Het babyolifantje was mogelijk enkele weken bij haar moeder gebleven zonder melk. Ze werd waarschijnlijk zo zwak doordat haar moeder nauwelijks nog leefde. Pawani werd om medische reden drie weken apart gehouden voordat zij aan de kudde werd geïntroduceerd.

Uitspraak naam:

Geslacht:

Geboortedatum:

Reden verweesd:

Vindplaats:

Pahwah-nih (geen ‘aa’)

Vrouwtje

November 2018 *

Mens – Olifantconflict

Balaharuwa

Leeftijd tijdens redding:

Datum van redding ±:

Is in de opvang:

1 jaar oud

21 januari 2020

Elephant Transit Home

Fotoalbum van Pawani

* Waarom hebben sommigen olifantjes wel een exacte geboortedatum en anderen alleen een geboortemaand? Dit zit zo: Wanneer een olifantje gevonden wordt, schat het team hoeveel maanden oud een olifantje is. Vervolgens worden de maanden opgeteld bij de datum waarop het olifantje geworden wordt. Omdat het olifantje in het wild is geboren, is dit dus een schatting en nooit de echte geboortedatum. Sommigen olifantjesweeshuizen kiezen voor deze methode, anderen houden het liever op de geboortemaand.

Wil jij Pawani adopteren?

Meld je dan aan via het onderstaande formulier

Back To Top