Ga naar hoofdinhoud

Belangrijk:  Voor de verzorging van een olifantje heeft elk olifantje meer dan één peetouder nodig, dit komt omdat de verzorging van een olifantje maandelijks tussen de € 450,- en € 750,- bedraagt. Jouw maandelijks bijdrage is € 6,50. Met elkaar maak je de verzorging mogelijk.  Lees meer 

Het verhaal van BunMa en Chaba

Op 11 augustus 2021 zijn moeder en dochter door Lek en haar team gered uit een olifantenkamp waar BunMa haar hele leven werkzaam was in olifantenshows. Ze moest dagelijks urenlang rondrijden op een speciale fiets en schilderen. Op 17 mei 2021 is ze bevallen van haar baby die van Lek de naam Chaba, dat ‘leven’ betekent’ heeft gekregen. Sinds haar bevalling stond BunMa permanent vastgeketend in een kleine ruimte en had zwaar te lijden onder de stress en het gebrek aan bewegingsvrijheid, voedsel en water. De conditie van de babyolifant was daardoor zorgelijk. Als gevolg van ondervoeding was ze sterk vermagerd, had ze een onnatuurlijke, angstige blik in haar ogen en stond ze wankel op haar pootjes. Na enkele weken was de algehele conditie van moeder en dochter voldoende verbeterd om ze uit quarantaine te laten gaan. In ENP zijn BunMa en Chaba omringd met de best mogelijk zorg en genieten ze elke dag van het fijne leven onder natuurlijke omstandigheden in de opvang. Dankzij hun redding zal baby Chaba onder natuurlijke omstandigheden bij haar moeder opgroeien en haar hele leven bij haar blijven.

Goed om te weten:
Omdat we moeder en kind niet willen scheiden, worden zij beide in één peetouderschap opgenomen. De maandelijkse bijdrage is voor BunMa en Chaba samen € 6,50.

Over BunMa
Over Chaba

Uitspraak naam:

Geslacht:

Geboortedatum:

Werd ingezet voor:

Vindplaats:

Datum van redding:

Is in de opvang:

Boen-maah

Vrouwtje

2005 *

Entertainment shows

Samen gevonden in
het Mae Taeng District

11 augustus 2021

Elephant Nature Park,
samen met dochter

Uitspraak naam:

Geslacht:

Geboortedatum:

Werd ingezet voor:

Vindplaats:

Datum van redding:

Is in de opvang:

Sjabbah

Vrouwtje

17 mei 2021

Gelukkig niet ingezet

Samen gevonden in
het Mae Taeng District

11 augustus 2021

Elephant Nature Park,
samen met moeder

Fotoalbum van BunMa en Chaba

* Waarom hebben sommigen olifantjes wel een exacte geboortedatum en anderen alleen een geboortemaand of jaar? Dit zit zo: Wanneer een olifantje gevonden wordt, schat het team hoeveel maanden oud een olifantje is. Vervolgens worden de maanden opgeteld bij de datum waarop het olifantje geworden wordt. Omdat het olifantje in het wild is geboren, is dit dus een schatting en nooit de echte geboortedatum. Sommigen olifantjesweeshuizen kiezen voor deze methode, anderen houden het liever op de geboortemaand. Bij de olifantjes in Thailand zit dit heel anders. Olifantjes die worden gered in Thailand zijn meestal geboren bij hun vorige eigenaar of weer de eigenaren daarvóór, waardoor de exacte geboortedatum niet vastgesteld kan worden. Vaak hebben de oudere olifanten daarom alleen een geboortejaar.

Wil jij BunMa en Chaba adopteren?

Meld je dan aan via het onderstaande formulier

Back To Top