Ga naar hoofdinhoud

Belangrijk:  Voor de verzorging van een olifantje heeft elk olifantje meer dan één peetouder nodig, dit komt omdat de verzorging van een olifantje maandelijks tussen de € 450,- en € 750,- bedraagt. Jouw maandelijks bijdrage is € 6,50. Met elkaar maak je de verzorging mogelijk.  Lees meer 

Het verhaal van Kham Moon en Pyi Mai

Tijdens de coronacrisis op 21 januari 2021 heeft Lek een moederolifant en haar pasgeboren dochter gered uit een kamp in de regio. Deze redding is mogelijk gemaakt dankzij een genereuze donatie van een Franse dame die regelmatig als vrijwilligster in ENP is geweest. De eigenaar heeft als gevolg van de coronacrisis in het afgelopen jaar twintig van zijn olifanten verkocht aan de houtkap-industrie. Het lot van moeder en kind was ook al bezegeld. Zodra de baby ongeveer 6 maanden oud was zou ze aan een circus worden verkocht. Daarna zou haar moeder verkocht worden aan de houtkapindustrie. Dankzij de redding zijn moeder en baby nu voorgoed veilig in ENP. Kham Moon is 25 jaar en is haar hele leven geëxploiteerd. Ze is onzeker en heeft angst voor andere olifanten. Lek vermoed dat Kham Moon in het verleden is aangevallen door andere olifanten. Pyi Mai is een levenslustig, actief olifantje en heeft veel zelfvertrouwen. Lek heeft het babyolifantje dat op 22 november 2020 is geboren, Pyi Mai genoemd wat ‘ Nieuw jaar’ betekent.

Goed om te weten:
Omdat we moeder en kind niet willen scheiden, worden zij beide in één peetouderschap opgenomen. De maandelijkse bijdrage is voor Kham Moon en Pyi Mai samen € 6,50.

Over Kham Moon
Over Pyi Mai

Uitspraak naam:

Geslacht:

Geboortedatum:

Werd ingezet voor:

Vindplaats:

Datum van redding:

Is in de opvang:

Kham – Moen

Vrouwtje

1996 *

Entertainment en ritjes voor toeristen

Samen gevonden in het Mae Taeng District

21 januari 2021

Elephant Nature Park,
samen met dochter

Uitspraak naam:

Geslacht:

Geboortedatum:

Werd ingezet voor:

Vindplaats:

Datum van redding:

Is in de opvang:

Pie – Mahj

Vrouwtje

22 november 2020

Gelukkig niet ingezet

Samen gevonden in het Mae Taeng District

21 januari 2021

Elephant Nature Park,
samen met moeder

Fotoalbum van Kham Moon en Pyi Mai

* Waarom hebben sommigen olifantjes wel een exacte geboortedatum en anderen alleen een geboortemaand of jaar? Dit zit zo: Wanneer een olifantje gevonden wordt, schat het team hoeveel maanden oud een olifantje is. Vervolgens worden de maanden opgeteld bij de datum waarop het olifantje geworden wordt. Omdat het olifantje in het wild is geboren, is dit dus een schatting en nooit de echte geboortedatum. Sommigen olifantjesweeshuizen kiezen voor deze methode, anderen houden het liever op de geboortemaand. Bij de olifantjes in Thailand zit dit heel anders. Olifantjes die worden gered in Thailand zijn meestal geboren bij hun vorige eigenaar of weer de eigenaren daarvóór, waardoor de exacte geboortedatum niet vastgesteld kan worden. Vaak hebben de oudere olifanten daarom alleen een geboortejaar.

Wil jij Kham Moon en Pyi Mai adopteren?

Meld je dan aan via het onderstaande formulier

Back To Top