Ga naar hoofdinhoud

Belangrijk:  Voor de verzorging van een weesolifantje heeft elk olifantje meer dan één peetouder nodig, dit komt omdat de verzorging van een weesolifantje maandelijks tussen de € 450,- en € 750,- bedraagt. Jouw maandelijks bijdrage is € 6,50. Met elkaar maak je de verzorging mogelijk.  Lees meer 

Het verhaal van Chikumbi

In het dorpje Chikumbi werd op 12 augustus 2022 een babyolifantje gespot door een lokale inwoner. Het babyolifantje liep schreeuwend en gedesoriënteerd in de achterhoede van een grote kudde, tussen een groep bullen. De bullen en de rest van de kudde negeerden het babyolifantje. Toen de kudde langs het dorp Chikumbi trok, bleef het babyolifantje ronddwalen in het dorp. De lokale inwoner besloot, samen met een aantal dorpsgenoten, om het babyolifantje te vangen en de hulp in te roepen van Game Rangers International. Aan haar slechte lichaamsconditie was te zien dat ze al enkele dagen eerder haar moeder had verloren. Ze had ingevallen jukbeenderen en de contouren van de botten van haar heupen waren duidelijk zichtbaar, wat duidde op uitdroging en ondervoeding. De eerste maanden na haar redding had Chikumbi last van posttraumatische stress. Ze was erg in zichzelf gekeerd. De verzorgers hielpen Chikumbi met de verwerking van haar trauma door haar veel liefdevolle aandacht te geven. Na een trage start voelt ze zich nu helemaal thuis bij de andere weesolifantjes. Ze is erg speels en heeft een sterke band opgebouwd met Daliso en Wamwayi met wie ze het grootste deel van de tijd doorbrengt.

Uitspraak naam:

Geslacht:

Geboortedatum:

Reden verweesd:

Vindplaats:

Tsjie-koom-bie

Vrouwtje

April 2022 *

Onbekend

Chikumbi Village

Leeftijd tijdens redding:

Datum van redding ±:

Is in de opvang:

4 maanden oud

12 augustus 2022

Lusaka Elephant Nursery

Fotoalbum van Chikumbi

* Waarom hebben sommigen olifantjes wel een exacte geboortedatum en anderen alleen een geboortemaand? Dit zit zo: Wanneer een olifantje gevonden wordt, schat het team hoeveel maanden oud een olifantje is. Vervolgens worden de maanden opgeteld bij de datum waarop het olifantje geworden wordt. Omdat het olifantje in het wild is geboren, is dit dus een schatting en nooit de echte geboortedatum. Sommigen olifantjesweeshuizen kiezen voor deze methode, anderen houden het liever op de geboortemaand.

Wil jij Chikumbi adopteren?

Meld je dan aan via het onderstaande formulier

Back To Top