Ga naar hoofdinhoud

Belangrijk:  Voor de verzorging van een weesolifantje heeft elk olifantje meer dan één peetouder nodig, dit komt omdat de verzorging van een weesolifantje maandelijks tussen de € 450,- en € 750,- bedraagt. Jouw maandelijks bijdrage is € 6,50. Met elkaar maak je de verzorging mogelijk.  Lees meer 

Het verhaal van Coron

Dit olifantje maakte deel uit van een kudde van acht olifanten. Op een dag was de kudde aan het grazen bij een meer in Kandakadu. De olifanten vinden het verse malse gras bij het meer smaakvoller dan de ruigere grassoorten die zich dieper in het natuurgebied bevinden. Vermoedelijk is de moederolifant overleden en daardoor is het babyolifantje toen zo ver van haar kudde afgedwaald, dat ze haar kudde niet meer heeft kunnen terugvinden. Op 14 augustus 2020 werd het babyolifantje gered en naar Elephant Transit Home Medical Centre gebracht. Het olifantje werd geschat op ongeveer 3 maanden oud. Het 3 maanden oude olifantje werd Coron genoemd, een verwijzing naar de plek waar ze ge- vonden is. In Kandakadu is het belangrijkste COVID19-rehabilitatiecentrum van heel Sri Lanka gevestigd. Coron verbleef 4 maanden in het ETHMC tot haar energieniveau weer op pijl was. 12 december 2020 werd ze samen met een ander weesolifantje overgebracht naar het weeshuis, Elephant Transit Home (ETH). In ETH is Coron liefdevol opgenomen in de weeskudde.

Uitspraak naam:

Geslacht:

Geboortedatum:

Reden verweesd:

Vindplaats:

Koh-rhon

Vrouwtje

Mei 2020 *

Overleden moeder

Kandakadu

Leeftijd tijdens redding:

Datum van redding ±:

Is in de opvang:

3 maanden oud

14 augustus 2020

Elephant Transit Home

Fotoalbum van Coron

* Waarom hebben sommigen olifantjes wel een exacte geboortedatum en anderen alleen een geboortemaand? Dit zit zo: Wanneer een olifantje gevonden wordt, schat het team hoeveel maanden oud een olifantje is. Vervolgens worden de maanden opgeteld bij de datum waarop het olifantje geworden wordt. Omdat het olifantje in het wild is geboren, is dit dus een schatting en nooit de echte geboortedatum. Sommigen olifantjesweeshuizen kiezen voor deze methode, anderen houden het liever op de geboortemaand.

Wil jij Coron adopteren?

Meld je dan aan via het onderstaande formulier

Back To Top