Ga naar hoofdinhoud

Belangrijk:  Voor de verzorging van een weesolifantje heeft elk olifantje meer dan één peetouder nodig, dit komt omdat de verzorging van een weesolifantje maandelijks tussen de € 450,- en € 750,- bedraagt. Jouw maandelijks bijdrage is € 6,50. Met elkaar maak je de verzorging mogelijk.  Lees meer 

Het verhaal van Nico

Nico werd op 24 december 2019 door dorpelingen alleen aangetroffen naast een rivier. Hij was ongeveer 4 maanden oud toen hij sterk vermagerd en uitgedroogd aan Dr. Dinusha De Silva in het ETH Medical Centre werd overgedragen. Ondanks zijn slechte gezondheid was hij heel actief en vooral heel schattig. Eind december 2019 heeft onze ambassadrice Nicolette Kluijver het ziekenhuis bezocht en werd dit kleine bulletje naar Nicolette vernoemd. Nico groeide op als een actieve en gezonde baby en bracht ongeveer 4 maanden door in het ETH medisch centrum, totdat hij samen met zijn vriendje Balendu werd overgedragen aan Udawalawe ETH, waar hij liefdevol door de andere weesjes werd verwelkomd. 

Uitspraak naam:

Geslacht:

Geboortedatum:

Reden verweesd:

Vindplaats:

Nik-oh (geen ‘ie’)

Bulletje

Augustus 2019 *

Onbekend

Kanthale

Leeftijd tijdens redding:

Datum van redding ±:

Is in de opvang:

4 maanden oud

24 december 2019

Elephant Transit Home

Fotoalbum van Nico

* Waarom hebben sommigen olifantjes wel een exacte geboortedatum en anderen alleen een geboortemaand? Dit zit zo: Wanneer een olifantje gevonden wordt, schat het team hoeveel maanden oud een olifantje is. Vervolgens worden de maanden opgeteld bij de datum waarop het olifantje geworden wordt. Omdat het olifantje in het wild is geboren, is dit dus een schatting en nooit de echte geboortedatum. Sommigen olifantjesweeshuizen kiezen voor deze methode, anderen houden het liever op de geboortemaand.

Wil jij Nico adopteren?

Meld je dan aan via het onderstaande formulier

Back To Top