Ga naar hoofdinhoud

Belangrijk:  Voor de verzorging van Gandhi en Delhi heeft elke olifant meer dan één peetouder nodig, dit komt omdat de verzorging en de opvang van een olifant jaarlijks € 100.000,- bedraagt.
Je maandelijkse bijdrage is € 6,50. Met elkaar maak je de verzorging mogelijk.  Lees meer 

Het verhaal van Delhi

Delhi werd in 1983 in het wild in Vietnam geboren. Op 18 juni 1987 kwam ze op ongeveer 4-jarige leeftijd aan in de Tsjechische dierentuin van Ústí nad Labem. Daar sloot ze vriendschap met het andere aanwezige vrouwtje. Delhi en de andere olifant werden in de dierentuin gebruikt in een ‘verrijkingsprogramma’, om het publiek te vermaken. Er werd ook geprobeerd om met Delhi te fokken door middel van kunstmatige inseminatie, zonder resultaat. Gaandeweg veranderde het beleid van de dierentuin. Sinds de dood van haar vriendin in 2019 was Delhi de enige olifant in de dierentuin. Omdat olifanten van nature in groepsverband leven, vond de dierentuin het geen optie om Delhi in alle eenzaamheid in de dierentuin te laten leven. Daarom stemde de dierentuin ermee in dat Delhi naar EHEES zou gaan, waar ze op 24 augustus 2022 arriveerde. Na 35 jaar was dat een grote verandering voor Delhi, waar ze goed mee omging. Delhi blijkt niet bang te zijn om nieuwe dingen te ontdekken en zich aan een nieuwe situatie aan te passen. Gandhi, was de eerste olifant in EHEES. Na haar aankomst in EHEES was Delhi benieuwd naar Gandhi. Delhi begreep dat ze Gandhi rustig moest benaderen. Inmiddels zijn Delhi en Gandhi onafscheidelijk, zowel overdag als ‘s nachts. Ze zetten geen stap meer zonder elkaar. Zelfs wanneer Gandhi vanwege haar gezondheid rust moet houden en Delhi zich dan een beetje lijkt te vervelen, blijft ze toch trouw bij haar vriendin.

Uitspraak naam: ⠀⠀⠀⠀Del-hie

Geslacht:⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀Vrouwtje

Geboortedatum:⠀⠀⠀⠀⠀in 1983 *

Voormalig verblijf:⠀⠀⠀⠀In een dierentuin

Geboorteland:⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀Vietnam

Leeftijd tijdens overplaatsing naar EHEES: ⠀⠀⠀⠀39 jaar oud

Datum van overplaatsing ±:⠀⠀⠀⠀           ⠀⠀⠀⠀⠀⠀24 augustus 2022

Verblijft in de opvang:⠀⠀⠀                                  ⠀⠀Elephant Haven European Elephant Sanctuary (EHEES)

Fotoalbum van Delhi

* Waarom hebben sommige olifantjes wel een exacte geboortedatum en anderen alleen een geboortemaand of jaar? Dit zit zo: Wanneer een olifantje gevonden wordt, schat het team hoeveel maanden oud een olifantje is. Vervolgens worden de maanden opgeteld bij de datum waarop het olifantje geworden wordt. Omdat het olifantje in het wild is geboren, is dit dus een schatting en nooit de echte geboortedatum. Sommigen olifantjesweeshuizen kiezen voor deze methode, anderen houden het liever op de geboortemaand. In het geval van circus- en dierentuinolifanten is de geboortedatum helemaal onbekend. Vaak zijn de nu oudere olifanten als baby uit het wild weggehaald waardoor er alleen een schatting gemaakt kan worden van het geboortejaar van een olifant.

Wil jij Delhi adopteren?

Meld je dan aan via het onderstaande formulier

Back To Top