Ga naar hoofdinhoud

Belangrijk:  Voor de verzorging van Gandhi en Delhi heeft elke olifant meer dan één peetouder nodig, dit komt omdat de verzorging en de opvang van een olifant jaarlijks € 100.000,- bedraagt.
Je maandelijkse bijdrage is € 6,50. Met elkaar maak je de verzorging mogelijk.  Lees meer 

Het verhaal van Gandhi

Gandhi werd in 1969 in het wild geboren, waarschijnlijk in Thailand. In 1973 kwam ze in een Deense dierentuin terecht. In 1988 werd ze overgebracht naar de voormalige dierentuin in Pont-Scorff in Frankrijk. Toen de dierentuin van Pont-Scorff in financiële moeilijkheden raakte, werd de toekomst ervan door een rechtszaak bepaald. Tony en Sophie waren al een aantal jaren op de hoogte van Gandhi en hadden haar situatie nauwlettend gevolgd. De nieuwe eigenaar van Pont-Scorff ging ermee akkoord dat Gandhi in EHEES zou worden opgevangen. Op de avond van 14 oktober 2021 bereikte EHEES een belangrijke mijlpaal door de eerste olifant, Gandhi, te verwelkomen. Gandhi heeft in haar leven meer dan 20 olifanten gekend. Ze heeft een aantal positieve ervaringen gehad, maar ook een behoorlijk aantal slechte ervaringen, waarbij zij het slachtoffer was. Juist door de slechte ervaringen in de dierentuin had Gandhi daar de reputatie gekregen dat ze onmogelijk met andere olifanten kon samenleven. Het eerste jaar was Gandhi de enige olifant in EHEES en leerde ze haar nieuwe thuis in alle rust kennen. Het team van EHEES heeft Gandhi leren kennen als een angstige en onzekere olifant, die alles in haar eigen tempo doet en veel geruststelling nodig heeft. Op 24 augustus 2022 heeft EHEES een tweede olifant, Delhi, verwelkomd. Inmiddels zijn Gandhi en Delhi onafscheidelijk, zowel overdag als ‘s nachts. Ze zetten geen stap meer zonder elkaar. Zelfs wanneer Gandhi vanwege haar gezondheid rust moet houden en Delhi zich dan een beetje lijkt te vervelen blijft ze toch trouw bij haar vriendin.

Uitspraak naam: ⠀⠀⠀⠀Ghan-die

Geslacht:⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀Vrouwtje

Geboortedatum:⠀⠀⠀⠀⠀in 1969 *

Voormalig verblijf:⠀⠀⠀⠀In dierentuinen

Geboorteland:⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀Thailand

Leeftijd tijdens overplaatsing naar EHEES: ⠀⠀⠀⠀52 jaar oud

Datum van overplaatsing ±:⠀⠀⠀⠀           ⠀⠀⠀⠀⠀⠀14 oktober 2021

Verblijft in de opvang:⠀⠀⠀                                  ⠀⠀Elephant Haven European Elephant Sanctuary (EHEES)

Fotoalbum van Gandhi

* Waarom hebben sommigen olifantjes wel een exacte geboortedatum en anderen alleen een geboortemaand of jaar? Dit zit zo: Wanneer een olifantje gevonden wordt, schat het team hoeveel maanden oud een olifantje is. Vervolgens worden de maanden opgeteld bij de datum waarop het olifantje geworden wordt. Omdat het olifantje in het wild is geboren, is dit dus een schatting en nooit de echte geboortedatum. Sommigen olifantjesweeshuizen kiezen voor deze methode, anderen houden het liever op de geboortemaand. In het geval van circus en dierentuin olifanten is de geboortedatum helemaal onbekend. Vaak zijn oudere olifanten uit het wild weggehaald waardoor er alleen een schattig gemaakt kan worden van het geboortejaar van een olifant.

Wil jij Gandhi adopteren?

Meld je dan aan via het onderstaande formulier

Back To Top