Ga naar hoofdinhoud

Belangrijk:  Voor de verzorging van een weesolifantje heeft elk olifantje meer dan één peetouder nodig, dit komt omdat de verzorging van een weesolifantje maandelijks tussen de € 450,- en € 750,- bedraagt. Jouw maandelijks bijdrage is € 6,50. Met elkaar maak je de verzorging mogelijk.  Lees meer 

Het verhaal van Esoit
Op de avond van 3 mei 2021 kwam er een melding bij het weeshuis van de Kenya Wildlife Service (KWS) dat er een ernstig gewonde vrouwelijke olifant was waargenomen op de Chyulu Hills. Haar rechter achterpoot was verbrijzeld, waarschijnlijk als gevolg van een val in het rotsachtige terrein. Ze worstelde met elke kleine beweging en kon niet meer lopen. Ze was moeder van een jonge, melkafhankelijke baby. Na grondig onderzoek kwam het veterinaire team van de KWS tot de conclusie dat euthanasie de enige oplossing was voor het moederdier. Hoewel het leven van deze prachtige olifant niet gered kon worden, heeft het babyolifantje dankzij de redding wel een nieuwe toekomst. Hij paste zich probleemloos aan alle nieuwe routines aan en accepteerde zijn verzorgers vanaf het  eerste moment. 

Uitspraak naam:

Geslacht:

Geboortedatum:

Reden verweesd:

Vindplaats:

Eh-sojt

Bulletje

10 februari 2020

Ongelukkige situatie

Esoitpuss

Leeftijd tijdens redding:

Datum van redding ±:

Is in de opvang:

4 mei 2021

14 maanden oud

Ithumba

Fotoalbum van Esoit

* Waarom hebben sommigen olifantjes wel een exacte geboortedatum en anderen alleen een geboortemaand? Dit zit zo: Wanneer een olifantje gevonden wordt, schat het team hoeveel maanden oud een olifantje is. Vervolgens worden de maanden opgeteld bij de datum waarop het olifantje geworden wordt. Omdat het olifantje in het wild is geboren, is dit dus een schatting en nooit de echte geboortedatum. Sommigen olifantjesweeshuizen kiezen voor deze methode, anderen houden het liever op de geboortemaand.

Wil jij Esoit adopteren?

Meld je dan aan via het onderstaande formulier

Back To Top