Ga naar hoofdinhoud

Belangrijk:  Voor de verzorging van een weesolifantje heeft elk olifantje meer dan één peetouder nodig, dit komt omdat de verzorging van een weesolifantje maandelijks tussen de € 450,- en € 750,- bedraagt. Jouw maandelijks bijdrage is € 6,50. Met elkaar maak je de verzorging mogelijk.  Lees meer 

Het verhaal van Faa Mai

Faa mai werd op 17 april 2009 geboren in Elephant Nature Park (ENP) in Noord-Thailand. De geboorte van Faa Mai is heel speciaal omdat zij het eerste olifantje is dat in ENP is geboren. Mae Bua Tong is de moeder van Faa Mai. In 2005 is zij samen met haar dochter Tong Jaan door Lek gered van een erbarmelijk leven in de toeristen-industrie. Mae Bua Tong moest daar acht keer per dag een twee uur durende tocht op en neer naar een berg maken. Faa Mai heeft sinds haar geboorte een speciale band met Lek, zij ziet haar als menselijke moeder. Faa Mai is een heel vriendelijk en sociaal olifantje. Gelukkig heeft Faa Mai, niet zoals de meeste olifanten in ENP, martelingen hoeven doorstaan. Faa Mai is een weerspiegeling van haar moeder en zus, ze heeft alleen maar vrijheid gekend en heeft geen trauma opgelopen. Ondanks dat Faa Mai geen schokkende gebeurtenissen heeft meegemaakt, begrijpt zij heel goed hoe andere geredde olifanten zich voelen. Faa Mai en haar familie spelen een belangrijke rol bij het gewenningsproces van nieuwkomers. 

Uitspraak naam:

Geslacht:

Geboortedatum:

Werd ingezet voor:

Vah – Mahj

Vrouwtje

17 april 2009

Faa Mai is geboren in ENP

Vindplaats:

Datum van redding:

Is in de opvang:

n.v.t.

n.v.t.

Elephant Nature Park

Fotoalbum van Faa Mai

 * Waarom hebben sommigen olifantjes wel een exacte geboortedatum en anderen alleen een geboortemaand of jaar? Dit zit zo: Wanneer een olifantje gevonden wordt, schat het team hoeveel maanden oud een olifantje is. Vervolgens worden de maanden opgeteld bij de datum waarop het olifantje geworden wordt. Omdat het olifantje in het wild is geboren, is dit dus een schatting en nooit de echte geboortedatum. Sommigen olifantjesweeshuizen kiezen voor deze methode, anderen houden het liever op de geboortemaand. Bij de olifantjes in Thailand zit dit heel anders. Olifantjes die worden gered in Thailand zijn meestal geboren bij hun vorige eigenaar of weer de eigenaren daarvóór, waardoor de exacte geboortedatum niet vastgesteld kan worden. Vaak hebben de oudere olifanten daarom alleen een geboortejaar. Faa Mai is geboren in Elephant Nature Park, daarom weten we van haar wel de exacte geboortedatum.

Wil jij Faa Mai adopteren?

Meld je dan aan via het onderstaande formulier

Back To Top