Ga naar hoofdinhoud

Belangrijk:  Voor de verzorging van een weesolifantje heeft elk olifantje meer dan één peetouder nodig, dit komt omdat de verzorging van een weesolifantje maandelijks tussen de € 450,- en € 750,- bedraagt. Jouw maandelijks bijdrage is € 6,50. Met elkaar maak je de verzorging mogelijk.  Lees meer 

Het verhaal van Godoma

Op 14 augustus 2015 troffen scouts van het Taita Hills natuurgebied een babyolifantje aan dat vast zat in een diepe waterput nabij de Godoma vallei. Haar hele lijfje was bont en blauw van haar strijd om te overleven. De scouts stelden alles in het werk om het kleine olifantje te bevrijden. De opvang in Voi bevindt zich op anderhalf uur van Taita Hills natuurgebied en was het dichtste bij. Zowel het weeshuis in Nairobi als de opvang in Voi werden gealarmeerd. De verzorgers van de opvang in Voi haasten zich naar de vindplaats om het olifantje de eerste verzorging te kunnen bieden totdat het vliegtuig uit Nairobi ter plaatse was. In het weeshuis ontwikkelt Godoma zich tot een zorgzaam olifantje dat graag moedert.

Uitspraak naam:

Geslacht:

Geboortedatum:

Reden verweesd:

Vindplaats:

Goh-doh-mah

Vrouwtje

14 februari 2015 *

Gevallen in waterput

Tsavo, Taita Ranch

Leeftijd tijdens redding:

Datum van redding ±:

Is in de opvang:

5 maanden oud

14 augustus 2015

Voi

Fotoalbum van Godoma

* Waarom hebben sommigen olifantjes wel een exacte geboortedatum en anderen alleen een geboortemaand? Dit zit zo: Wanneer een olifantje gevonden wordt, schat het team hoeveel maanden oud een olifantje is. Vervolgens worden de maanden opgeteld bij de datum waarop het olifantje geworden wordt. Omdat het olifantje in het wild is geboren, is dit dus een schatting en nooit de echte geboortedatum. Sommigen olifantjesweeshuizen kiezen voor deze methode, anderen houden het liever op de geboortemaand.

Wil jij Godoma adopteren?

Meld je dan aan via het onderstaande formulier

Back To Top