Ga naar hoofdinhoud

Belangrijk:  Voor de verzorging van een weesolifantje heeft elk olifantje meer dan één peetouder nodig, dit komt omdat de verzorging van een weesolifantje maandelijks tussen de € 450,- en € 750,- bedraagt. Jouw maandelijks bijdrage is € 6,50. Met elkaar maak je de verzorging mogelijk.  Lees meer 

Het verhaal van Lima Lima

Dit baby olifantje was ongeveer 1 jaar oud toen ze voor het eerst was gesignaleerd op 18 februari 2013. Er werd direct aangenomen dat ze verweesd was, vanwege de stroperij die recent had plaatsgevonden in Laikipia West. Een paar dagen later werd ze weer gezien in de omgeving van de Loisaba Lodge en de tuinman rapporteerde dit onmiddellijk aan het management van de lodge. Het olifantje bleek erg vermagerd te zijn en was zichtbaar overstuur. Het lodge personeel ontfermde zich over het kleine weesje, terwijl met spoed het reddingsteam van Sheldrick Wildlife Trust in Nairobi werd gealarmeerd. Het olifantje was erg mager en aan de ontlasting was te zien dat ze tijdens haar eenzame zwerftocht waarschijnlijk van de “Prickly Pear” plant had gegeten, welke buitengewoon giftig kan zijn. Gelukkig dronk ze gretig van de melk die haar in een fles werd aangeboden door het reddingsteam. Vanaf het moment dat Lima Lima haar nieuwe leven begon in het weeshuis in Nairobi rouwde ze intens om haar verloren familie. Na een aantal dagen gaf Lima Lima zich over en leek ze zich toch beter thuis te gaan voelen.

Uitspraak naam:

Geslacht:

Geboortedatum:

Reden verweesd:

Vindplaats:

Limma Limma

Vrouwtje

27 februari 2012 *

Stroperij

Laikipia,
Loisaba Conservancy

Leeftijd tijdens redding:

Datum van redding ±:

Is in de opvang:

11 maanden oud

20 februari 2013

Umani Springs

Fotoalbum van Lima Lima

* Waarom hebben sommigen olifantjes wel een exacte geboortedatum en anderen alleen een geboortemaand? Dit zit zo: Wanneer een olifantje gevonden wordt, schat het team hoeveel maanden oud een olifantje is. Vervolgens worden de maanden opgeteld bij de datum waarop het olifantje geworden wordt. Omdat het olifantje in het wild is geboren, is dit dus een schatting en nooit de echte geboortedatum. Sommigen olifantjesweeshuizen kiezen voor deze methode, anderen houden het liever op de geboortemaand.

Wil jij Lima Lima adopteren?

Meld je dan aan via het onderstaande formulier

Back To Top