skip to Main Content

Vrouwtje, geboren 27 februari 2012.

Dit baby olifantje was ongeveer 1 jaar oud toen ze voor het eerst was gesignaleerd op 18 februari 2013. Er werd direct aangenomen dat ze verweesd was, vanwege de stroperij die recent had plaatsgevonden in Laikipia West. Een paar dagen later werd ze weer gezien in de omgeving van de Loisaba Lodge en de tuinman rapporteerde dit onmiddellijk aan het management van de lodge. Het olifantje bleek erg vermagerd te zijn en was zichtbaar overstuur. Het lodge personeel ontfermde zich over het kleine weesje, terwijl met spoed het reddingsteam van David Sheldrick Wildlife Trust in Nairobi werd gealarmeerd.

Het olifantje was erg mager en aan de ontlasting was te zien dat ze tijdens haar eenzame zwerftocht waarschijnlijk van de “Prickly Pear” plant had gegeten, welke buitengewoon giftig kan zijn. Gelukkig dronk ze gretig van de melk die haar in een fles werd aangeboden door het reddingsteam.

In het weeshuis volgde een warm welkom door de andere olifantjes, die haar direct liefdevol kwamen begroeten. Het kleine meisje kreeg van haar verzorgers de naam Lima Lima, vernoemd naar de plek waar ze werd gered. Vanaf het moment dat Lima Lima haar nieuwe leven begon in het weeshuis in Nairobi rouwde ze intens om haar verloren familie. Na een aantal dagen gaf Lima Lima zich over en leek ze zich toch beter thuis te gaan voelen.

Back To Top