Ga naar hoofdinhoud

Belangrijk:  Voor de verzorging van een weesolifantje heeft elk olifantje meer dan één peetouder nodig, dit komt omdat de verzorging van een weesolifantje maandelijks tussen de € 450,- en € 750,- bedraagt. Jouw maandelijks bijdrage is € 6,50. Met elkaar maak je de verzorging mogelijk.  Lees meer 

Het verhaal van Kasewe

Kasewe was slechts 9 maanden oud toen zij alleen dwalend werd gevonden. Zij is slachtoffer geworden van een mens-olifantconflict waarbij haar moeder is gedood. Het verlies van haar moeder en familie was een enorm traumatische ervaring voor de kleine Kasewe. Vanaf het eerste moment dat zij in het olifantjesweeshuis was zocht zij de aandacht van de verzorgers die haar liefdevol geruststelden. Ondanks dat zij een goede eetlust had ging haar conditie snel achteruit. Waarschijnlijk als gevolg van post-traumatische stress. Zij werd door de verzorgers nauwlettend in de gaten gehouden. Met aangepaste voeding, extra aandacht en het gezelschap van haar nieuwe familie knapte Kasewe gelukkig weer op. Zij ontwikkeld zich goed in het olifantjesweeshuis.

Uitspraak naam:

Geslacht:

Geboortedatum:

Reden verweesd:

Vindplaats:

Kah-sé-wuh

Vrouwtje

December 2015 *

Mens – Olifantconflict

Bij de Kasewe rivier

Leeftijd tijdens redding:

Datum van redding ±:

Is in de opvang:

9 maanden oud

29 september 2016

Kafue Release Facility

Foto album van Kasewe

* Waarom hebben sommigen olifantjes wel een exacte geboortedatum en anderen alleen een geboortemaand? Dit zit zo: Wanneer een olifantje gevonden wordt, schat het team hoeveel maanden oud een olifantje is. Vervolgens worden de maanden opgeteld bij de datum waarop het olifantje geworden wordt. Omdat het olifantje in het wild is geboren, is dit dus een schatting en nooit de echte geboortedatum. Sommigen olifantjesweeshuizen kiezen voor deze methode, anderen houden het liever op de geboortemaand.

Wil jij Kasewe adopteren?

Meld je dan aan via het onderstaande formulier

Back To Top