Ga naar hoofdinhoud

Belangrijk:  Voor de verzorging van een weesolifantje heeft elk olifantje meer dan één peetouder nodig, dit komt omdat de verzorging van een weesolifantje maandelijks tussen de € 450,- en € 750,- bedraagt. Jouw maandelijks bijdrage is € 6,50. Met elkaar maak je de verzorging mogelijk.  Lees meer 

Het verhaal van Kerrio

Op de avond van 30 augustus 2021 escaleerde een gevecht over veediefstal in een vuurgevecht. Een nabijgelegen kudde olifanten sloeg van angst op hol. De volgende ochtend hoorden stamleden het gebrul van een olifantje. Toen ze het geluid onderzochten, vonden ze een verlaten babyolifantje, dat op haar zij in het gras lag. Ze meldden haar benarde situatie aan de KWS, die de baby snel lokaliseerde.  Kerrio was de hele redding fysiek ondersteund. Pas toen het moment aanbrak dat ze in haar stal moest gaan staan, zagen de verzorgers  dat ze een ernstig probleem had. Kerrio’s achterpoten waren bijna levenloos en wankelden hopeloos toen ze probeerde te lopen. De verzorgers hielpen haar overeind, maar het was duidelijk dat ze er geen gevoel bij had. Haar achterpoten waren bedekt met zweren en haar schouders bleken ongewoon ontwikkeld te zijn, wat erop wees dat dit een aandoening was waarmee ze mogelijk al een tijdje worstelde. Ondanks haar semi-verlamming heeft Kerrio zich vanaf het begin goed aangepast.

Uitspraak naam:

Geslacht:

Geboortedatum:

Reden verweesd:

Vindplaats:

Ki-rio

Vrouwtje

5 januari 2021 *

Paniek situatie

West Pokot, Chesogon

Leeftijd tijdens redding:

Datum van redding ±:

Is in de opvang:

7 maanden oud

31 augustus 2021

Nairobi

Fotoalbum van Kerrio

* Waarom hebben sommigen olifantjes wel een exacte geboortedatum en anderen alleen een geboortemaand? Dit zit zo: Wanneer een olifantje gevonden wordt, schat het team hoeveel maanden oud een olifantje is. Vervolgens worden de maanden opgeteld bij de datum waarop het olifantje geworden wordt. Omdat het olifantje in het wild is geboren, is dit dus een schatting en nooit de echte geboortedatum. Sommigen olifantjesweeshuizen kiezen voor deze methode, anderen houden het liever op de geboortemaand.

Wil jij Kerrio adopteren?

Meld je dan aan via het onderstaande formulier

Back To Top