Ga naar hoofdinhoud

Belangrijk:  Voor de verzorging van een weesolifantje heeft elk olifantje meer dan één peetouder nodig, dit komt omdat de verzorging van een weesolifantje maandelijks tussen de € 450,- en € 750,- bedraagt. Jouw maandelijks bijdrage is € 6,50. Met elkaar maak je de verzorging mogelijk.  Lees meer 

Het verhaal van Larro
Larro was nog slechts 10 maanden oud toen zij moederziel alleen werd aangetroffen. Het kleine olifantje stond bij een woning en had zich verstopt in het dichte struikgewas. Er waren geen olifantenkuddes in het gebied waargenomen, waar ze eventueel bij kon horen. De oorzaak waardoor zij wees is geworden is onbekend. Ze is echter gevonden in een gebied waar, precies in deze periode, een toename van mens-olifantconflicten is gemeld. De verzorgers zagen al snel dat ze ondervoed, mager en uitgedroogd was. Larro kreeg injecties met vitamines en antibiotica om haar algehele conditie te verbeteren. Larro is heel aanhankelijk naar de verzorgers en geeft er soms de voorkeur aan het grootste deel van de tijd met hen door te brengen, in plaats van met de andere weesolifantjes in de natuur te zijn.

Uitspraak naam:

Geslacht:

Geboortedatum:

Reden verweesd:

Vindplaats:

Lah-roh

Vrouwtje

15 maart 2018 *

Mens – Olifant conflict

Maasai Mara,
Olarro Conservancy

Leeftijd tijdens redding:

Datum van redding ±:

Is in de opvang:

9 maanden oud

2 januari 2019

Ithumba

Fotoalbum van Larro

* Waarom hebben sommigen olifantjes wel een exacte geboortedatum en anderen alleen een geboortemaand? Dit zit zo: Wanneer een olifantje gevonden wordt, schat het team hoeveel maanden oud een olifantje is. Vervolgens worden de maanden opgeteld bij de datum waarop het olifantje geworden wordt. Omdat het olifantje in het wild is geboren, is dit dus een schatting en nooit de echte geboortedatum. Sommigen olifantjesweeshuizen kiezen voor deze methode, anderen houden het liever op de geboortemaand.

Wil jij Larro adopteren?

Meld je dan aan via het onderstaande formulier

Back To Top