Content voor Ingelogde Gebruikers
Het verhaal van Ngilai

Ngilai was slechts drie weken oud toen hij door lokale herders werd aangetroffen in een waterput in het Ngilai gebied. Het olifantje had over zijn hele lijfje flinke schaafwonden en blauwe plekken veroorzaakt door zijn strijd om uit de put te komen. Dankzij herders werd het olifantje bevrijd en kon hij worden overgebracht naar het weeshuis. In het weeshuis ontwikkelt Ngilai zich tot een vriendelijk en tevens dominant bulletje dat het met iedereen goed kan vinden.

Belangrijk:  Voor de verzorging van een weesolifantje heeft elk olifantje meer dan één peetouder nodig, dit komt omdat de verzorging van een weesolifantje maandelijks tussen de € 450,- en € 750,- bedraagt. Jouw maandelijks bijdrage is € 6,50. Met elkaar maak je de verzorging mogelijk.  Lees meer 

Uitspraak naam:

Geslacht:

Geboortedatum:

Reden verweesd:

Vindplaats:

Euhn-ghuh-lai

Bulletje

16 februari 2015 *

Gevallen in waterput

Samburu,
Namunyak Conservancy

Leeftijd tijdens redding:

Datum van redding ±:

Is in de opvang:

3 weken oud

9 maart 2015

Voi

Fotoalbum van Ngilai

* Waarom hebben sommigen olifantjes wel een exacte geboortedatum en anderen alleen een geboortemaand? Dit zit zo: Wanneer een olifantje gevonden wordt, schat het team hoeveel maanden oud een olifantje is. Vervolgens worden de maanden opgeteld bij de datum waarop het olifantje geworden wordt. Omdat het olifantje in het wild is geboren, is dit dus een schatting en nooit de echte geboortedatum. Sommigen olifantjesweeshuizen kiezen voor deze methode, anderen houden het liever op de geboortemaand.

Wil jij Ngilai adopteren?

Meld je dan aan via het onderstaande formulier

Scroll naar boven