Ga naar hoofdinhoud

Belangrijk:  Voor de verzorging van een weesolifantje heeft elk olifantje meer dan één peetouder nodig, dit komt omdat de verzorging van een weesolifantje maandelijks tussen de € 450,- en € 750,- bedraagt. Jouw maandelijks bijdrage is € 6,50. Met elkaar maak je de verzorging mogelijk.  Lees meer 

Het verhaal van Quanza

Dit olifantje was een jaar oud toen ze een enorme traumatische ervaring heeft meegemaakt. In de ochtend van 28 oktober 20212 kreeg Vicki Fishlock, medewerkster van de Amboseli Trust for Elephants een zeer alarmerend bericht van de rangers van de KWS (Kenia Wildlife Service). Ter plaatse aangekomen kregen de medewerkers van Amboseli Trust for Elephants te maken met een zeer gruwelijke aanblik. Drie gedode olifanten lagen volledig verminkt voor hen. De olifanten misten alle drie hun complete gezicht. Een klein olifantje stond achter het lichaam van haar moeder liefdevol haar rug te strelen. Quanza werd nadat ze gevonden was naar het olifantenweeshuis in Nairobi gebracht. Ze kreeg de naam Quanza dat “eerste” betekent omdat zij de eerstgeborene was van de geboortegolf in Amboseli in 2011-2012 en omdat zij de enige overlevende was van haar hele familie. Na twee weken in het weeshuis te verblijven, kon kleine Quanza al meedoen met de hele kudde weesolifantjes, waren de verzorgers al iets minder griezelig voor haar en dronk zij gretig haar melk.

Uitspraak naam:

Geslacht:

Geboortedatum:

Reden verweesd:

Vindplaats:

Kwan-zaa

Vrouwtje

12 oktober 2011 *

Stroperij

Amboseli, Lemomo Area

Leeftijd tijdens redding:

Datum van redding ±:

Is in de opvang:

1 jaar oud

30 oktober 2012

Umani Springs

Fotoalbum van Quanza

* Waarom hebben sommigen olifantjes wel een exacte geboortedatum en anderen alleen een geboortemaand? Dit zit zo: Wanneer een olifantje gevonden wordt, schat het team hoeveel maanden oud een olifantje is. Vervolgens worden de maanden opgeteld bij de datum waarop het olifantje geworden wordt. Omdat het olifantje in het wild is geboren, is dit dus een schatting en nooit de echte geboortedatum. Sommigen olifantjesweeshuizen kiezen voor deze methode, anderen houden het liever op de geboortemaand.

Wil jij Quanza adopteren?

Meld je dan aan via het onderstaande formulier

Back To Top