Ga naar hoofdinhoud

Belangrijk:  Voor de verzorging van een olifantje heeft elk olifantje meer dan één peetouder nodig, dit komt omdat de verzorging van een olifantje maandelijks tussen de € 450,- en € 750,- bedraagt. Jouw maandelijks bijdrage is € 6,50. Met elkaar maak je de verzorging mogelijk.  Lees meer 

Het verhaal van Mae Mai en Wan Mai

Tijdens de coronacrisis bezocht Lek een kamp en liep langs een moeder olifant met haar pasgeboren dochter. Vooral de moeder, maar ook de baby, had een trieste blik in haar ogen. Ze stond vastgeketend in een klein smerige betonnen ruimte met haar baby dicht tegen zich aan. Ze had geen toegang tot voedsel en water. De eigenaar vertelde aan Lek dat hij vanwege de coronacrisis genoodzaakt was om beiden te verkopen om zijn bedrijfsfinanciën veilig te stellen. Toen hij vertelde naar welk kamp de olifanten zouden gaan wist Lek dat beide olifanten, maar met name de baby, een uiterst wreed bestaan te wachten stond. Mae Mai is eerst gebruikt voor de illegale houtkap industrie en daarna tot aan haar redding in de toeristenindustrie gebruikt voor olifantenritjes. Vooral rond haar enkels en op haar slurf heeft Mae Mai zichtbare littekens. Haar dochter Wan Mai is op 2 mei 2020 geboren. Na intensieve onderhandelingen stemde de eigenaar ermee in dat de olifanten niet aan het wrede kamp verkocht zouden worden maar aan Lek. Dankzij hun redding zal baby Wan Mai onder natuurlijke omstandigheden bij haar moeder opgroeien en haar hele leven bij haar blijven.

Goed om te weten:
Omdat we moeder en kind niet willen scheiden, worden zij beide in één peetouderschap opgenomen. De maandelijkse bijdrage is voor Mae Mai en Wan Mai samen € 6,50.

Over Mae Mai
Over Wan Mai

Uitspraak naam:

Geslacht:

Geboortedatum:

Werd ingezet voor:

Vindplaats:

Datum van redding:

Is in de opvang:

Mee – Mahj

Vrouwtje

1995 *

Houtkap handel en ritjes voor toeristen

Samen gevonden in Chiang Mai

7 juni 2020

Elephant Nature Park,
samen met dochter

Uitspraak naam:

Geslacht:

Geboortedatum:

Werd ingezet voor:

Vindplaats:

Datum van redding:

Is in de opvang:

Wahn – Mahj

Vrouwtje

2 mei 2020

Gelukkig niet ingezet

Samen gevonden in Chiang Mai

7 juni 2020

Elephant Nature Park,
samen met moeder

Fotoalbum van Mae Mai en Wan Mai

* Waarom hebben sommigen olifantjes wel een exacte geboortedatum en anderen alleen een geboortemaand of jaar? Dit zit zo: Wanneer een olifantje gevonden wordt, schat het team hoeveel maanden oud een olifantje is. Vervolgens worden de maanden opgeteld bij de datum waarop het olifantje geworden wordt. Omdat het olifantje in het wild is geboren, is dit dus een schatting en nooit de echte geboortedatum. Sommigen olifantjesweeshuizen kiezen voor deze methode, anderen houden het liever op de geboortemaand. Bij de olifantjes in Thailand zit dit heel anders. Olifantjes die worden gered in Thailand zijn meestal geboren bij hun vorige eigenaar of weer de eigenaren daarvóór, waardoor de exacte geboortedatum niet vastgesteld kan worden. Vaak hebben de oudere olifanten daarom alleen een geboortejaar.

Wil jij Mae Mai en Wan Mai adopteren?

Meld je dan aan via het onderstaande formulier

Back To Top